Tarihimizle yüzleşmeliyiz

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları tarafından düzenlenen "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" eyleminin 165.si Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Tarihimizle yüzleşmeliyiz

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları tarafından düzenlenen "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" eyleminin 165.’si Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde yapıldı. Eyleme DTP üyeleri ile BDP'li Milletvekili ve Belediye Başkanları ile yazarlar katıldı.

‘HAKİKATLAR KOMİSYONU KURULMALI’

İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, bu güne kadar bu mücadeleyi yürüttüklerini ve bundan sonra da büyük bir kararlılıkla devam ettireceklerini belirtti. Ardında konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, "Bir söz vardır ki, adalet iyileştirir. Aslında bu bir adalet arayışı veya bu bir mezar arayışıdır. İnsan hakları mücadelesi, kayıplar bulununcaya ve Hakikat Komisyonu kuruluncaya kadar devam edeceğiz" dedi.

DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk ise, bu topraklarda çok büyük bedeller ödendiğini belirterek, "Biz bu bölgede yaşanan acıları unutmayacağız. Bunu kin ve nefrete dönüştürmek istemiyoruz. Bütün kayıpları devletin önüne koyacağız. Bu yüzleşmeyi sağlayacağız. Bu şekilde vicdanlarımızın rahat olması mümkün değil" diye konuştu.

DTK Daimi Koordinasyon Üyesi Akın Birdal da kayıpların bulunmasına Hasan Ocak'la başladıklarını belirterek, Hasan Ocak'ı kimsesizler mezarlığında bulduklarını hatırlattı.

‘TARİHİMİZLE YÜZLEŞMELİYİZ’

 Birdal, "Kaybedilenler sadece sizin yakınlarınız değildir. Kaybedilmelerinin nedenini bulup ortadan kaldırmak gerekiyor. Sizler kayıplarınızı kar kış demeden arıyorsunuz. Bu ülkede kaybedilmiş vicdanı, adaleti, insan haklarını, özgürlüğü, barışı arıyorsunuz. Türkiye bir suikastler tarihidir. Tarihimizle yüzleşmeliyiz" dedi.

 Birdal, insan haklarına dayalı hiç kimsenin muhalif olmaktan, Kürt olmaktan kaygı duymadan yaşadığı bir ülke arayışında yol alması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'de halkların eşit ve özgür olacağına inandığını söyledi. Bu haftaki oturma eylemi Türkiye’de ve bölgede öldürülen gazeteciler için yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz