Tarikat şeyhinin elini öptüğü sırada milletvekili değilmiş!

Önceki gün sosyal medya üzerinden yayılan bir video kaydında, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün Haznevi tarikatı liderinin elini öptüğü görülüyordu.

Tarikat şeyhinin elini öptüğü sırada milletvekili değilmiş!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bir tarikat liderinin elini öperken görüntülendiği anlara ilişkin yaptığı açıklamada o dönem ne bakan ne de milletvekili olduğunu söyledi.

Önceki gün sosyal medya üzerinden yayılan bir video kaydında Abdülhamit Gül'ün Haznevi tarikatı liderinin elini öptüğü görülüyordu. Görüntülerin 2015 yılına ait olduğunu belirten Gül, Haznevi Cemaati'ni ziyaret etmediğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

EL ÖPME GELENEĞİ

"Milletvekili dahi değilken seçim çalışmalarında yapmış olduğumuz, Peygamber Efendimiz’in Kutlu Doğum programına katıldığımız bir programdı. Bizim bu anlamda, bu çerçevede, Anadolu’nun her türlü insanıyla, her seçmenimizin bu konudaki çalışmalarında, bu konuda tüm Anadolu’nun her rengiyle, her deseniyle, bu ülkenin her vatandaşıyla; düşüncesi, yaşam tarzı, inancı ne olursa olsun bizlerin ortak değerleriyle hem siyasi hem de insani anlamdaki münasebetlerimiz ve etkinliklere katılmamız elbette söz konusu olabilir ancak bu 2015, hatırladığım kadarıyla seçim öncesinde -7 Haziran öncesiydi- ve milletvekili dahi değildim galiba… Öyle hatırlıyorum, dolayısıyla bunu ifade etmek isterim."

Kaynak: Diyarbakır Söz