Tatlıses'in koruması ifade verdi

İbrahim Tatlıses'e saldırı davasında tanık olarak dinlenen Tatlıses'in koruması Mehmet Selami Aldemir, ifade verdi.

Tatlıses'in koruması ifade verdi

İbrahim Tatlıses'e saldırı davasında tanık olarak dinlenen Tatlıses'in koruması Mehmet Selami Aldemir, ''Ateş edildiğini görmedim zaten duyduğum seslerin silah sesi olduğunu da anlamadım. İbrahim Bey'in şoförü arayıp vurulduklarını söyledikten sonra anladım'' dedi.

Özel yetkili İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, olay sırasında İbrahim Tatlıses'in arkasındaki koruma aracında bulunduğunu belirterek, ''Ateş edildiğini görmedim zaten duyduğum seslerin silah sesi olduğunu da anlamadım. İbrahim Bey'in şoförü arayıp vurulduklarını söyledikten sonra anladım. Aracın yanına yaklaştığımızda İbrahim Bey'in vurulduğunu gördüm'' diye konuştu.

Aldemir, araçtan çıktığında yerlerde çok fazla boş kovanın bulunduğunu ifade ederek, kovanlardan üç tanesini alıp emniyet görevlilerine teslim ettiğini söyledi.

İbrahim Tatlıses'in, her zaman araçta ön koltukta oturduğunu dile getiren Aldemir, olay sırasında da Buket Çakıcı'nın da arka koltukta oturduğunu belirtti.

Tatlıses'in koruma aracının şoförü olan tanık Cengiz Karakütük de olay sırasında bir ses duyduğunu ancak duyduğu sesin silah sesi olduğunu anlamadığını belirterek, ''Lastik patladı zannettim'' dedi.

Duruşmada dinlenilen diğer tanık Süleyman Özgen de sanıklardan Abdullah Uçmak'ın çocukluk arkadaşı olduğunu dile getirerek, ''Uçmak'la aynı cezaevinde yattık, olayı ben televizyondan gördüm ve Abdullah'tan şüphelendim, çünkü Tatlıses'le aralarındaki husumeti biliyordum'' ifadesini kullandı.

Özgen'in beyanlarınında ardından duruşmada, Abdullah Uçmak'ın evinde yapılan arama görüntüleri izletildi.

Yarına ertelenen duruşmada, 3'ü polis 13 tanığın ifadesi alındı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz