Görüş Bildir

Tehlikeli iki gelişme!

Adana’da IŞİD militanlarına benzetildiği için daha önce tehdit edildiği ileri sürülen 33 yaşındaki Ethem Türkben, akşam yemeği yediği hamile eşi ve 3 çocuğunun önünde, kar maskeli 2 kişi tarafından tabancayla öldürüldü. Yakınları, tekstil işçisi Ethem Türkben’i PKK’lilerin öldürdüğünü iddia etti.

Tehlikeli iki gelişme!

Dün ise saat 16.00 sularında HDP'li olduğu ileri sürülen 44 yaşındaki Hamit Demli, aynı mahalledeki manifatura dükkanının önünde motosikletle gelen kişi veya kişilerin tabancalı saldırısına uğradı. Demli hastaneye kaldırıldı.

Olay, dün akşam merkez Seyhan İlçesi’nin Gülbahçe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, yatsı namazından dönen Ethem Türkben, 3 aylık hamile eşi ve 2’si erkek 3 çocuğu ile birlikte akşam yemeğine oturdu. Türkben ailesi, evin avlusunda yemek yerken, arka duvardan atlayan maskeli silahlı 2 kişi, Ethem Türkben’e  tabancayla yakın mesafeden ateş etti.

Ağır yaralanan Ethem Türkben, çevredeki vatandaşlar tarafından Özel Güney Adana Hastanesi’ne götürülürken yolda hayatını kaybetti. Suruç’ta meydana gelen bombalı saldırı olayını protesto amacıyla düzenlenen korsan gösteriler nedeniyle polisin, olay yerine yaklaşık 2 saat sonra geldiği ileri sürüldü.

Hastaneden alınan Türkben’in cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Türkben’in PKK terör örgütü yandaşları tarafından öldürüldüğünü ileri süren yakınları, "Yaklaşık 3 yıl önce namaza başladı. Gönüllü olarak müezzinlik yapıyordu. Kimseye zararı olmayan bir insandı. Ama sırf sakalı yüzünden, İslami yaşantısı nedeniyle PKK terör örgütü tarafından tehdit ediliyordu" dedi.

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Ethem Türkben’in otopsisi yapılırken, ölüm haberini alan yakınları, Kalem Vakfı ile Hüdapar yöneticileri Adli Tıp Kurumu’na geldi. Olay çıkmaması için hazırlık yapan Adana Emniyet Müdürlüğü, Adli Tıp Kurumu’nun bulunduğu sokağın giriş ve çıkışına zırhlı araçları yerleştirdi, müdahale için Çevik Kuvvet Şubesi’nden polisler de hazır bekletildi. Geniş güvenlik önlemi altında otopsisi tamamlanan Ethem Türkben’in cenazesi yakınları tarafından teslim alındı. Bu sırada PKK aleyhine sloganlar atıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nce görevlendirilen cenaze aracına alınan Ethem Türkben, toprağa verilmek üzere Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ne götürüldü.

TOPRAĞA VERİLİRKEN SLOGAN ATILDI

Türkmen'in cenazesi, Yüreğir Belediyesine ait cenaze aracıyla Siverek Asri Mezarlığının morguna getirildi. Buradaki işlemlerin ardından yakınlarına teslim edilen Türkmen'in cenazesi ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Deveboynu Mahallesi'nde aile mezarlığına defnedildi. Bu arada, cenaze toprağa verildiği sırada bir grup, tekbir getirdi ve PKK aleyhine slogan attı.

ÖĞLEDEN SONRA BİR MANİFATURACU VURULDU

Önceki günkü olayın ardından dün  saat16.00'da HDP'li olduğu ileri sürülen 44 yaşındaki Hamit Demli, aynı mahalledeki manifatura dükkanının önünde motosikletle gelen kişi veya kişilerin tabancalı saldırısına uğradı.

 Göğsüne, karnına ve başına 3 kurşun isabet eden ve aslen Diyarbakırlı olan Hamit Demli, kaldırıldığı özel bir hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hamit Demli'nin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilirken, yakınları saldırının öldürülen Ethem Türkben'in intikamı için yapılmış olabileceğini ileri sürdü. Polis, hastane ve olayın meydana geldiği mahallede geniş güvenlik önlemi alıp, kaçan şüphelilerin yakalamak için çalışma başlattı.

HDP MAHALLE TEMSİLCİLİĞİNE SES BOMBASI

Öte yandan Adana'nın merkez Seyhan İlçesi Dumlupınar Mahallesi'ndeki HDP mahalle temsilciliğine gece saat 01.30 sıralarında ses bombası atılıp silahla ateş açıldığı ileri sürüldü. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yapılan saldırıda ölen yada yaralanan kimsenin olmadığı maddi zararın meydana geldiği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi