Teklif bir hakarettir

Memur-Sen İl Başkanı ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Aziz Aslan,hükümetin sunduğu teklifin alanlara davet ve memurlara hakaret anlamı taşıdığını söyledi.

Teklif bir hakarettir

Memur-Sen İl Başkanlığı, Diyarbakır İstasyonu’nun önünde kitlesel bir açıklama yaptı.

Memur-Sen’e bağlı sendika başkan ve yönetici ile üyelerinin bulunduğu açıklamayı Memur-Sen İl Başkanı ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Aziz Aslan, 2012-2013 Kamu görevlileri toplu sözleşme görüşmeleri, Kamu İşveren Heyeti ile kamu görevlileri arasında gerçekleşmiş ve anlaşmazlıkla sonuçlandığını hatırlatarak, “Hükümetin yüzde 3,5+yüzde 4 zam teklifinin sorun çözme ve kamu görevlilerinin haklarını koruma ve geliştirme endeksli bir yaklaşım için olmadığını, aksine teklifleri reddetme anlayışı üzerine politika geliştirdiğini göstermektedir” diye konuştu.

Aslan, Kamu İşveren Heyeti, hizmet kollarına ilişkin görüşmelerde takındığı “benim dediğim olur” dayatmasını, genel toplu sözleşme görüşmelerinde de sürdürdüğüne işaret eden etti.

                 

‘TÜRKİYE GERÇEKLERİNDEN UZAK’

Aslan,“Maalesef ekonomik büyümede dünya ikincisi, Avrupa birincisi olduk’, ‘ekonomik gelişmede Avrupa’ya örnek ülke durumundayız’ diyen Hükümetin, Kamu İşveren Heyeti aracılığıyla kamu görevlilerine önerilen 2012 yılı için yüzde 3,5+4, 2013 yılı için yüzde 3+yüzde 3 zam teklifi komiktir. Komik olduğu kadar da Türkiye ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır. Büyük Memur-Sen ailesinin bırakın bu teklifini kabul etmesini, ciddiye bile alıp değerlendirmesi bile mümkün değildir. Bu çerçevede 4,5 milyon kamu emekçisine reva görülen bu teklif karşısında üretim ve örgütlenmeden gelen gücümüzü masada görmezden gelenler alanlarda bu gücümüzü hissedeceklerdir” dedi.

Aslan, “Bu teklif için, dağ fare bile doğuramamıştır diyoruz” diyerek, “Her iki tarafın tekliflerini karşılaştırdığımızda ortaya çıkan tablo oldukça ilginç. Bizim reflekslerimize göre Türkiye ekonomisi oldukça iyi durumda, hükümetin teklifini esas alırsanız ekonomimizin iflasına ramak kalmış durumda. Takdir kamu görevlilerimizin ve milletimizindir” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz