THY uçağında bir bomba ihbarı daha

Türk Hava Yolları’na ait uçaklarda artık sık sık karşılaştığımız ve artık olağan karşılamaya başladığımız bir durum oldu bu. Kabin’de “Bomba var” yazılı not bulundu ve ihbar yapıldı. Son dönemlerde bu tip ihbarların arttığını biliyoruz. THY'nin uçağı İstanbul-Basel seferi yapıyordu, ancak ihbar üzerine İstanbul’a geri dönmek zorunda kaldı.

THY uçağında bir bomba ihbarı daha

İstanbul- Basel seferini yapan THY’ye ait uçakta bir bomba ihbarı yapıldı. Uçakta 'bomba var' yazılı bir notun bulunması nedeniyle İstanbul'a tekrar geri döndü.

DHA’nın haberine göre İstanbul-Basel seferini yapan Türk Hava Yollarının Boeing 737 tipi yolcu uçağına “bomba ihbarı” yapıldı. Uçak, Bulgaristan hava sahası üzerinden Atatürk Havalimanı'na geri dönmek zorunda kaldı.

DİKKAT BOMBA VAR!

THY'nin İstanbul-Basel seferini yapmak için havalanan uçağı bomba ihbarı nedeniyle geri döndü. Uçak Bulgaristan hava sahasından dönerek saat 13.17'de Atatürk Havalimanı'na indi. Uçağın inmesinin hemen ardından DHMİ itfaiyesi uçağı park yerine kadar takip etti.

Uçak aranmak üzere apronda güvenli bir bölgeye çekildi. Bomba uzmanı ekipleri, THY'nin Boeing 737-800 tipi uçağının içerisine girip kabin içinde arama yaptı. Yapılan inceleme sonucu ihbarın asılsız olduğu kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz