Topbaş: İtfaiye 6 dakikada yangın yerine ulaştı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İtfaiye ekiplerinin yangın olmadığına yönelik tutanak tuttuğu yönündeki haberler yanlış İhbardan 6 dakika sonra ekiplerimiz olay yerine ulaştı." dedi.

Topbaş: İtfaiye 6 dakikada yangın yerine ulaştı

Kadir Topbaş, Feshane’de düzenlenen sıkıştırılmış doğalgaz ile çalışan 42 otobüsün hizmete alım törenine katıldı. Açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Topbaş, dün akşam saatlerinde Galatasaray Üniversitesi’nde çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Olay yerine ulaşan itfaiye ekiplerinin yangın olmadığına dair tutanak hazırladığı iddialarını reddeden Topbaş, “Siz tutanağı gördünüz mü? İtfaiye tutanak tutmaz. İtfaiye olay mahalline gittiği zaman önce müdahalesini yapar. Daha sonra itfaiye raporu için çalışmalarını yapar. Raporlar da birkaç gün sonra çıkar. Orada kendi aralarında birkaç kişi tutanak tutmuş, bunu medya maalesef itfaiye tutanağı diye aldı. Bu tarihi yapıyla birlikte yüreğimiz de yandı. 142 yıllık bir yapı.” ifadelerini kullandı.

Eski binaların elektrik sistemlerinde değişiklik yapılması gerektiğine değinen Topbaş, “Maalesef koruma kullanma dengesini iyi kurmadığımız için bu sonuçları yaşamaktayız. Bu tür binaların geçmişteki sistemleri daha zayıf yapılıyordu. Çünkü o zaman bu kadar elektronik alt yapı yoktu. Bu tesisatların yenilenmesi ve kablo kalınlıklarının değişmesi gerekiyor. İtfaiyemiz New York İtfaiyesine eşdeğer ekipmana sahip. Beşiktaş ilçesinde bu bina dahil olmak üzere geçen yıl 57 bina üzerinde rapor tuttuk. Yangın sırasında nasıl müdahale edilecek diye belirledik. İçerideki güvenlik ya da mevcut tüplerle söndürülmeye çalışıldığı söylendi. Yarım saat sonra itfaiyeye haber veriliyor ve 6 dakikada itfaiye ekibimiz olay yerine gitmiştir. Bize geç intikal etmiştir. Bunların hepsi kayıtlarda var. Bize gelen ihbar sonucunda ekibimiz hemen müdahale etti.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler