Görüş Bildir

Trabzon'dan Diyarbakır'daki Mehmetçik'e 10 bin mektup

Kentte bir vatandaşın öncülüğünde hayata geçirilen, bazı resmi kurumların da destek verdiği kampanyayla, Diyarbakır'da vatani görevini yapan askerlere yazılan yaklaşık 10 bin mektup ve 2 bine yakın el emeği göz nuru havlu, kışlaya gönderildi

Trabzon'dan Diyarbakır'daki Mehmetçik'e 10 bin mektup

Trabzon'da Ali Zeyrek isimli vatandaşın öncülüğünde, aralarında Çaykara Kaymakamlığı ve belediyesinin de bulunduğu bazı kurumların desteğiyle hayata geçirilen kampanyayla, Diyarbakır'da vatani görevini yapmakta olan askerler için 10 bin mektup yazıldı. Söz konusu mektuplar, 2 bine yakın el emeği göz nuru havluyla birlikte Diyarbakır'daki komutanlığa teslim edildi.

Diyarbakır'a iki arkadaşıyla gelen Ali Zeyrek,  PKK mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesinde görev alan 7. Kolordu Komutanlığında görevli askerlere, Trabzon'dan getirdikleri mektup ve havluları verdi.

Zeyrek, Sur'da devam eden operasyondan dolayı Mehmetçik'e moral ve destek amaçlı, çocuklar ile yetişkinlerin yazdığı mektuplar ve annelerin hazırladığı havluları askerlere teslim etmek için Diyarbakır'a geldiklerini söyledi.

MEHMETÇİK'E 10 BİN MEKTUP

Hediyeleri gören güvenlik güçlerinin çok duygulandığını dile getiren Zeyrek, projeyi 3 kişiyle yürüttüklerini ancak binlerce insanın destek olduğunu ifade etti. Zeyrek, şöyle konuştu:

"Mehmetçiklerimiz, verdiğimiz hediyeleri görünce milletimizin desteğiyle bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceklerini anlattı. Mehmetçiklerimizin bu olumlu ve moralli tepkisi bizleri mutlu etti. Mehmetçiklere moral olmayı istedik. Bu nedenle 'Mehmetçik'e bir mektup sen de yaz' projesi başlattık. Trabzon'da ilkokul öğrencisinden güvenlik güçlerine kadar proje kapsamında mektup yazdı. Sadece Mehmetçik ile görüşmedik, Diyarbakır halkıyla da bütünleştik."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi