Trafik kilitlendi!

Diyarbakır’da çeşitli organizasyonlar nedeniyle birkaç caddenin kapanması, her seferinde tüm şehrin trafiğini olumsuz etkilerken, trafik alt yapısının ne kadar yetersiz olduğunu da bir kez gözler önüne serdi.

Trafik kilitlendi!

Diyarbakır’da düzenlenen çeşitli organizasyonlar nedeniyle belirli cadde ve yolların kapatılması beraberinde sorunları getiriyor. Her organizasyonda tüm şehrin trafiğinin olumsuz etkilenmesi Diyarbakır’da trafik alt yapısının ne kadar yetersiz olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı.

Diyarbakır’da geçtiğimiz günlerde PKK tarafından düzenlenen alçak saldırı sonrasında hayatını kaybeden uzman onbaşının cenaze namazı dün Diyarbakır Sümer Camii’de kılınırken program nedeniyle birkaç caddenin kapatılması da tüm şehrin trafiğini olumsuz etkiledi.

Program nedeniyle kapatılan cadde şehrin trafiğini olumsuz etkileyerek uzun araç kuyruklarının oluşmasına sebebiyet verdi.

Diyarbakır merkez ilçelerinin farklı noktalarında bazı yolların kapatılması nedeniyle binlerce araç trafikte sıkıştı. Araç sürücüleri yaşananlara tepki göstererek, program öncesi kapatılacak yollarının duyurusunun yapılması gerektiğini dile getirdiler.

Saatlerdir yollardan çıkamayan araç sürücüleri arasında yer yer tartışmalar olurken, birçok işlek caddede de hafif trafik kazaları meydana geldi.

“Caddeleri kapatın ancak tedbirini alın”

Diyarbakır trafiğinin yetersizliğine tepki gösteren vatandaşlar, "Her seferinde aynı sorunu yaşıyoruz. Bakan ve milletvekilleri gelince kapatıyorlar. Çeşitli etkinlikler olunca kapatıyorlar. Tamam, kapatın ama tedbirini de alın, insanları mağdur etmeyin.” dedi.

“Nerede trafik memurları ve belediye yetkilileri?”

Başka bir vatandaş da, “Hani trafik memurları, hani belediye yetkilileri nerede? Bu memleketin sahibi yok mu? İnsan bir uyarır, işi olan var, hastası olan var. Kimin umurunda. Vergilerimizle maaş alan görevliler neredeler?” şeklinde konuştu.

“Hep aynı sorunu yaşıyorsak, bir sorun var demektir”

Vatandaş son olarak, “Bu trafiğin hali neden böyle? Bir sorun bir kere olursa normaldir. İki kere olursa normaldir ancak hep aynı sorunu yaşıyorsak ya birileri hakkımıza giriyor ya da biz de bir sorun var.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz