Tuğluk ta cezaevine

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan ve Diyarbakır'a getirilen HDP Eş Genel Başkan yardımcısı Aysel Tuğluk tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 9 şüpheliden 4'ünün adliyedeki sorgulaması devam ederken, 5 kişinin ise Emniyetteki işlemleri sürüyor.

Tuğluk ta cezaevine

TUĞLUK ADLİYE'YE GETİRİLDİ

Cumhuriyet Başsavcılığınca Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile ilgili yürütülen terör soruşturması kapsamında 26 Aralık günü gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkan yardımcısı Aysel Tuğluk, DBP Eş Genel Başkan yardımcısı Seydi Fırat, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Cabbar Leygara, Cafer Kan, Edip Yaşar, Elvan Baran, Ramazan Özbek, Halis Bilen, Mehmet Baysal ve Abdulbaki Karadeniz'in Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadelesi Şubesindeki sorgulamaları, dün kısmı olarak tamamlandı.

TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

Aralarında Aysel Tuğluk ve Seydi Fırat'ın bulunduğu 5 şüpheli, sağlık kontrollerinin ardından, geniş güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Adliyesine getirildi. "Silahlı Terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla haklarında soruşturma yürütülen Tuğluk ve beraberindeki 5 kişi, Savcılıktaki ifadelerinin ardından, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Mahkemesine gönderildi. Tuğluk burada yapılan yargılama sonucunda, hakkında tutuklama kararı verilerek, D Tipi Cezaevine gönderildi. Fırat ve diğer 4 kişinin ise, Sulh Ceza Mahkemesindeki sorgulamaları, geç saatlere kadar devam etti. Öte yandan, gözaltında tutulan diğer 4 şüphelinin ise sorgulaması devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz