TÜGVA binasına bombalı saldırı davasında sanığın ablası, tanık olarak dinlendi

Gaziosmanpaşa'daki Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) binasına el yapımı bomba ile saldırı düzenlediği iddiasıyla Besra Yalçın'ın yargılandığı davada ablası tanık olarak dinlendi. Abla R.Y. kardeşinin olay günü evinde olduğunu belirterek, "Ailemden örgütle bağlantılı olan kimse yok. Benim kardeşim saldırıyı yapmadı, yapmaz. Siz yanlış kişiyi yakaladınız" dedi.

TÜGVA binasına bombalı saldırı davasında sanığın ablası, tanık olarak dinlendi

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesindeki tutuklu sanık Besra Yalçın Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi(SEGBİS) ile bağlandı. Sanık avukatı ve TÜGVA avukatı da duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Besra Yalçın’ın ablası R.Y., "Olay günü kardeşim benim evimdeydi. 4 çocuğum var eşimden ayrıldım. Kardeşim de bir yıldır yanımda kalarak bana yardımcı oluyordu. Babam kanser hastası olduğu için ona bakmak için yanına gitmek zorunda kaldı. Gitmeden önce sürekli bizde kalıyordu. Benim yanımdayken sürekli birlikte bir yerlere giderdik genelde benimleydi. Benden önce nerelere gittiğini bilmiyorum. Benim kardeşim ve ailecek örgütle bağlantımız yok. Ailemden örgütle bağlantılı olan kimse de yok. Benim kardeşim saldırıyı yapmadı, yapmaz. Siz yanlış kişiyi yakaladınız. Kardeşim veterinerlik bölümü okudu hayvanları severdi" dedi.

SANIK TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

TÜGVA avukatı Seçkin Koç, şikayetlerinin devam ettiğini ve sanığın cezalandırılmasını istedi. Sanık Besra Yalçın tahliyesini istedi avukatı ise müvekkilinin tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliyesini talep etti.

TUTUKLULUK DEVAM KARARI

Mahkeme heyeti sanık Besra Yalçın’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, dinlenmeyen tanıkların bir sonraki celse dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler