Görüş Bildir

Tunceli'de büyük operasyon!

Tunceli'nin Pülümür, Hozat ve Çemişgezek ilçeleri kırsalında yer alan Kutuderesi ve Aliboğazı bölgesinde PKK'lılara yönelik geniş kapsamlı ve hava destekli başlatılan operasyon sürüyor. Operasyon kapsamında özellikle Aliboğazı vadisi yakınlarında yoğun çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Tunceli'de büyük operasyon!
Tunceli kırsalında yer alan ve PKK'nın kış üstlenmesi yapabileceği bölgelere yönelik hava destekli geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Dün akşam başlatılan operasyon, Pülümür vadisinin Kutuderesi bölgesi, Gökçek, Sögütlüçeşme ve Erdoğdu köyleri civarında yoğunlaşırken, bu bölgelere dün geceden beri özel eğitimli birlikler sevk edildi. Operasyon kapsamında Tunceli-Erzincan karayolunda mayın ve patlayıcı madde arama tarama faaliyetleri devam ederken, Hozat ve Çemişgezek ilçesi arasında kalan Aliboğazı vadisi civarında ise, şiddetli çatışmaların yaşandığı öğrenildi.
Güvenlik kaynakları, Aliboğazı vadisi yakınlarında yer alan Gözlüçayır köyü kırsal alanında sabah saatlerinde arazi araması yapan askeri birliklerin bir grup PKK'lı ile karşılaştığını ve askerin, "Teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık vermesi sonucu çatışma çıktığını söyledi. Sabah saatlerinde başlayan çatışmalar, akşam saatlerine kadar aralıklarla devam ederken, bölgeye çok sayıda takviye birliklerin sevk edildiği öğrenildi. Çatışma bölgesinden kaçmak isteyen PKK'lıların Aliboğazı bölgesinin iç kesimlerindeki ormanlık alana doğru ilerlemeye çalıştığı, bu bölgelerin de 2 Kobra helikopterince havadan bombalandığı belirtildi. Çatışmaların akşam saatlerinde de yer yer devam ettiği öğrenilirken, bölgeye helikopterler ile sürekli olarak yeni birlikler sevk ediliyor.
Tunceli'de bir çok noktada gerçekleştirilen hava destekli operasyonlara, Tunceli 4. Komando Tugay Komutanlığı, Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ile Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat birliklerinin katıldığı öğrenildi. Güvenlik kaynakları, PKK'lıların Tunceli'nin bir çok bölgesinde kış üstlenmesi için yoğun bir faaliyet içinde olduğunu, bu üstlenme alanlarının yok edilmesi için operasyonların süreceğini söylediler.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi