Görüş Bildir

Tunceli’de PKK’nın Mezarlığı yıkıldı

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), terör örgütü PKK’ya yönelik Tunceli kırsalında başlatılan operasyon sürüyor. 3 teröristin öldürüldüğü operasyonda, PKK’nın sözde şehitliği yıkıldı.

Tunceli’de PKK’nın Mezarlığı yıkıldı

Tunceli’de dün sabah Pülümür-Erzincan karayolunun valilik kararıyla çift taraflı olarak ulaşıma kapatılmasının ardından kara ve havadan başlayan operasyonlar devam ediyor. operasyonlarda, Genelkurmay Başkanlığı açıklamasına göre 3 örgüt mensubu ölü olarak ele geçirilirken, Tunceli merkez Alacık köyü Taht mezrasında bulunan PKK’nın sözde şehitliği de yıkıldı. Sözde şehitliğin güvenlik güçleri tarafından vurulma anı kameralar tarafından kaydedildi.

Öte yandan operasyon nedeniyle zırhlı araçlar ve Skorsky tipi helikopterlerle teröristlerin bulunduğu merkez Alacık köyü ile Nazımiye ilçesine bağlı Büyükyurt, Uzuntarla ve Dokuzkaya köyleri kırsalına çok sayıda jandarma özel harekat timi sevk edildi. operasyona, Kobra tipi helikopterler de havadan destek verdi. operasyonun sürdüğü bölgeden zaman zaman silah sesleri yükseliyor.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi