Türk Sağlık-Sen TBMM kapısına siyah çelenk bıraktı

Türk Sağlık-Sen üyeleri, Van'da bir doktorun darbedilmesine tepki olarak TBMM kapısına siyah çelenk bıraktı.

Türk Sağlık-Sen  TBMM kapısına siyah çelenk bıraktı

TBMM Dikmen Kapısı önünde toplanan sendika üyeleri, ellerinde ''Sağlıkta şiddete hayır'', ''Şiddeti şiddetle kınıyoruz'' yazılı pankartlar taşıyarak, çeşitli sloganlar attı.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının zor günler geçirdiğini belirterek, Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürüldüğünü anımsattı.

Bu olayın ardından, BDP Milletvekili Özdal Üçer'in Van'da bir doktora şiddet uyguladığını ifade eden Kahveci, milletvekilinin bu davranışının kabul edilemez olduğunu, tüm sağlık çalışanları adına Üçer'i kınadıklarını söyledi.

Hiç kimsenin özellikle de bir milletvekilinin, şiddetten beslenmeyi adet edinmemesi gerektiğini belirten Kahveci, ''Bize göre milletvekili, yaptığı bu çirkin davranışından sonra derhal milletvekilliğinden istifa etmelidir. TBMM'yi terk etmelidir'' diye konuştu.

TBMM'den sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için çalışma yapılmasını isteyen Kahveci, yaptırım gücü yüksek, vatandaşı bu konuda daha duyarlı olmaya sevk edecek çalışmaların zorunlu hale geldiğini kaydetti.

Sendikalarının, sağlıkta şiddetin önüne geçilmesine yönelik önerilerini sıralayan Kahveci, ''Bugün umarız ki TBMM Genel Kurulu'nda sağlıkta şiddetle ilgili araştırma komisyonu kurulması gibi hayırlı bir işe imza atılır. Bugün ayrıca TBMM'den bir talebimiz de Genel Kurul'da kürsüye gelen her milletvekilinin sözlerine, Üçer'i kınayarak başlamasıdır'' diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına yönelik bazı haksız uygulamalar da yapıldığını öne süren Kahveci, haksızlık karşısında susmayacaklarını ifade etti.

Daha sonra gruptakiler, TBMM kapısına siyah çelenk bıraktı.

Eyleme, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ile bazı MHP ve CHP milletvekilleri de destek verdi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz