Türkiye, Paris cinayetlerinde Fransa'ya yardım edebilir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fransa’ya geçen hafta Paris’te suiakste uğrayarak öldürülen üç kadının cinayetlerinin çözümüne ışık tutacak herhangi bir adli yardım için hazır olduklarını belirtti.

Türkiye, Paris cinayetlerinde Fransa'ya yardım edebilir

Arınç, Paris’te 9 Ocak’ta gerçekleştirilen cinayetlerle ilgili herhangi bir bilgisinin olup olmadığı sorusuna, “Bu olay Fransa’da gerçekleşti. Bu sorulara cevap verebilecek konumda değilim” cevabını verdi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada “Türkiye bu olayın sorumlusu değildir. Fransız yetkililer bu olayla ilgili soruşturma başlattılar. Bu olaydan sorumlu olanlar ortaya çıkarılmalı, Türkiye’nin talebi budur. Fransa’nın bu olayın soruşturmasında Türkiye’nin yardımına ihtiyacı varsa biz her türlü yardıma hazırız”

Bu arada Arınç, cenazelerin Diyarbakır’a getirileceğini buradan da kendi memleketleri olan Tunceli, Kahramanmaraş ve Mersin’e gönderileceğini bildirdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Habur olaylarını anımsatması üzerine Arınç şunları söyledi: “Bu cenaze törenlerini provoke edebilecek marjinal gruplar olabilir, herkes bunun farkında olmalı ve bu tür girişimlere izin vermemelidir. Aksi takdirde güvenlik güçlerimiz olaya müdahale edecektir. Biz cenaze törenlerinin olaysız geçeceğine inanıyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler