Türkiye, şu anda Play-Off oynuyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,dünyanın 17 büyük ekonomisi içerisinde yer alan Türkiye'nin şu anda 'Play-Off' oynadığını belirtirken, "İnşallah önümüzdeki birkaç sene içerisinde dünyanın ekonomik olarak süper ligine çıkan bir takım olacak. Türkiye dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olacak" dedi.

Türkiye, şu anda Play-Off oynuyor

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bugün Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde Türkiye İş Kurumu hizmet merkezi açılışına katıldı. Buradakonuşma yapanKurtulmuş, dünyada Türkiye'nin 10 büyük ekonomi içerisinde yer alma yolunun üretimden geçtiğini söyledi. Türkiye'nin ekonomideki durumunu futbol maçına benzeterek hedeflerinin ekonomide süper lig olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle dedi:
"Türkiye ekonomik olarak şu anda futbolun son dönemlerinde. Yani 1'inciligden Play-Off'a kalan takımlar oluyor ama henüz süper ligde değil. Türkiye dünyanın 17'nci büyük ekonomisi Allah'a çok şükür. Yeter mi; yetmez, Türkiye şu anda Play-Off oynuyor ve inşallah önümüzdeki birkaç sene içerisinde dünyanın ekonomik olarak süper ligine çıkan bir takım olacak. Türkiye dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olacak. Daha kısa sürede bunun olmasını temenni ederiz. Bunun yolu nedir, bunun yolu Türkiye'nin daha fazla üretmesidir."
"ALLAH KİMSEYİ İŞSİZ GÜÇSÜZ BIRAKMASIN"
Türkiye'de en önemli kazanımlardan birisinin de genç ve dinamik nüfus olduğuna dikkat çeken Numan Kurtulmuş şunları söyledi:
"Türkiye'de en önemli kazanımlarımızdan birisi genç ve dinamik nüfusumuzdur. Genç ve dinamik nüfusumuzun çalışabilir olması, istihdamının sağlanması ve bunların geleceğe doğru gerçekten ümitle yürümesinin temin edilmesidir. Bu sadece genç nesillerin geleceğe ümitle yürümesi anlamına gelmez. Allah, kimseyi işsiz- güçsüz bırakmasın. Dünyanın en kötü, en dayanılmaz sorunlarından birisidir. Hükümetimizin bu süper lige çıkma konusunda aldığı tedbirlerden birisi 25 önemli pakettir. Bu paketlerin hepsinin ortak tarafı istihdamı artıracak özellikte olmalarıdır. İstihdamı artırmak için Türkiye'nin her yerinde bütün teşvikleri, adımları atacağız ve inşallah bu ülkede insanlar, genç insanların yeterince iş sahibi olabilmelerini sağlayacağız."
Numan Kurtulmuş daha sonra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz'ın da katılımıyla İş-kur Fatsa hizmet merkezi binasının açılışını yaptı.

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler