Türkiye'nin verdiği mesaj komşuyu salladı!

14'üncüsü düzenlenen Büyükelçiler Konferansı, "Türkiye Yüzyılı'nda Dış Politikamız" teması ile resmi olarak dün Beştepe'de başladı. Dışişleri Bakanlığı Merkez teşkilatında görevli büyükelçilerin yanı sıra Türkiye'nin yurtdışındaki misyonlarında görevli büyükelçilerin katıldığı konferansta Dışişleri Bakanı Hakan Fidan önemli mesajlar verdi..

Türkiye'nin verdiği mesaj komşuyu salladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Kabine Toplantısı sonrasında "Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk demokrasisini darbe anayasasından kurtararak, sivil bir anayasa ile buluşturmak istiyoruz. Bununla ilgili hamlemizi önümüzdeki günlerde yapacağız" dedi.

Fidan ve Erdoğan'ın açıklamaları komşu Yunan basınında geniş yer buldu.

Haberi manşetine taşıyan komşu basını Türkiye'nin geri adım atmayacağı 3 kırmızı çizgisini yazdı. "Ege, Akdeniz ve Kıbrıs'ta Ankara için geri adım yok" başlığı ile okurlarının karşısına çıkan Ethnos, Fidan'ın Atina ile olumlu bir atmosferden söz ettiğini vurguladı.

Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalara geni yer ayıran Kathimerini "Erdoğan: Türk Anayasası'ndaki yeni değişiklikleri açıkladı" başlığını attı.

Haberde "1980 askeri darbesinden sonra hazırlanan mevcut Türkiye Anayasası, bugüne kadar çeşitli revizyonlardan/değişikliklerden geçti" ifadesine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler