Görüş Bildir

TÜSİAD-CHP görüşmesi

CHP ile görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Cansen Başaran Symes, seçim sonrası siyasi parti liderleriyle de görüşeceklerini söyledi.

TÜSİAD-CHP görüşmesi

TÜSİAD olarak, gösterdikleri hassasiyet nedeniyle tüm partileri, parti liderlerini kutladıklarını ifade eden Symes, Türkiye için olumlu bir seçimin gerçekleştiğini kaydetti. Parlamentonun yüzde 95 gibi katılımcı bir güçle ortaya çıkmış olmasından duydukları memnuniyeti Kılıçdaroğlu'na ilettiklerini anlatan Symes, iş dünyasının, hızla uzlaşan bir hükümetin kurulması yönünde talebinin bulunduğunu bildirdi. Görüşmede, iş dünyasının, demokratikleşme, kalkınma ve yatırım ortamı, sürdürülebilir büyüme etrafındaki önceliklerini ilettiklerini aktaran Cansen Başaran Symes, "İş dünyası olarak siyasilerimizin uzlaşma kültürüyle ülkemizin önünü açacak bir hükümeti hızla ortaya koymaları konusunda son derece olumlu beklentilerimiz var" dedi.

"BİR HÜKÜMET FORMASYONU İÇİN BURADA DEĞİLİZ"

Türkiye'de hızla hükümetin kurularak, reform ajandasına ve ekonomideki konulara hızla dönülmesi konusunda, Kılıçdaroğlu ile fikir alışverişi yaptıklarını belirten Symes, şunları söyledi: "Bu fikir alışverişini MHP ile yarın da Başbakanımız ve AKP Genel Başkanı Davutoğlu ile tamamlayacağız. HDP'nin bölgede ziyaretleri var, kendileriyle de önümüzdeki günlerde bir toplantı gerçekleştireceğiz, randevumuz o konuda bekliyor. Burada bir şeyin altını çok önemle çizmek isterim. Biz bir sivil toplum örgütü olarak, bir hükümet formasyonu için kesinlikle burada değiliz. Tam aksine iş dünyasının hükümetten beklentilerini olabildiğince, en güçlü sesle liderlerimizle paylaşarak, hızla bu gündeme odaklanmalarını ifade etmek üzere geldik."

Açıklamasının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtlamayan Symes, yarın Ankara'dan ayrılmadan önce daha kapsamlı bir değerlendirme yapacağını açıkladı. Symes ve beraberindeki heyet, daha sonra CHP Genel Merkezi'nden ayrıldı. Bu arada, Kılıçdaroğlu, TÜSİAD heyetiyle yaptığı görüşmenin ardından, Birleşmiş Milletler Temsilcisi Kamal Malhotra'yı kabul etti. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından Malhotra da CHP Genel Merkezi'nden ayrıldı.

Kaynak: milliyet

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi