TÜSİAD'dan Erdoğan'a cevap

4+4+4 sistemi ile ilgili görüş belirtmelerinden dolayı Başbakan Erdoğan'ın Grup Toplantısında eleştirdiği TÜSİAD'dan cevap geldi. TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, "Görüş belirtmek demokraside bir saldırı olarak değerlendirilmemeli" dendi.

TÜSİAD'dan Erdoğan'a cevap
TÜSİAD'dan Başbakan Erdoğan'a cevap geldi: "Eğitim gibi can alıcı bir konuda TBMM’ye sevk edilmiş bir kanun teklifine, bir sivil toplum örgütü olarak görüş bildirmek demokratik anlayışın gereğidir."     TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, "Eğitim gibi can alıcı bir konuda TBMM’ye sevk edilmiş bir kanun teklifine, bir sivil toplum örgütü olarak görüş bildirmek demokratik anlayışın gereğidir. Bu görüş bildirimi, katılımcı demokrasi bağlamında, bir “saldırı" olarak değerlendirilmemelidir. Açıklamada, "okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınmasını, zorunlu eğitimin süresinin hangi tarih itibariyle uzatılacağının belirsiz bırakılmayıp, bir takvim çerçevesinde belirlenmesini talep ediyoruz" denildi.

TÜSİAD tarafından yapılan açıklamada, "kanun teklifiyle mesleki yöneltme ve yönlendirmenin çok erken yaşlara çekilmesinin temel eğitimin yetersiz kalmasına ve bilinçsiz meslek seçimlerine yol açacağına işaret ettik" ifadelerine yer verildi.

Erdoğan ne demişti? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zorunlu eğitimde 4+4+4 teklifine mesafeli yaklaşan ve "Bu sistemde kız öğrencilerin eğitimi aksayabilir" diyen TÜSİAD'ı çok sert sözlerle eleştirmişti. Erdoğan, "CHP'nin taraf olduğunu biliyorduk demek ki TÜSİAD da taraf olabiliyormuş. TÜSİAD'ın acilen değişmesini ve kör ideoloji ve kalıplarından kurtulmasını tavsiye ediyorum" demişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz