Tutuklama itirazı reddedildi

Diyarbakır'da, 2006 yılında yaşanan 28 Mart olaylarında başlarına atılan gaz fişekleri sonucu 8 yaşındaki Enes Ata ve 14 yaşındaki Mahsun Mızrak'ın ölümüne ilişkin açılan davanın duruşmasında mahkeme heyeti, sanık polislerin tutuklanma talebini "kaçma şüpheleri" olmadığı gerekçesiyle reddetti.

Tutuklama  itirazı  reddedildi
Diyarbakır'da, 28 Mart 2006 tarihinde çıkan olaylarda başına atılan gaz fişeği sonucu 8 yaşındaki Enes Ata ve 14 yaşındaki Mahsun Mızrak'ın ölümüyle ilgili açılan davanın duruşmasına Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan H.A., N.Ö. ve B.Ö. isimli polisler katılmazken, Enes Ata'nın babası Selamettin Ata, Mızrak'ın annesi Besime ve babası Hasan Mızrak'ın yanı sıra sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu.

TERÖR MÜDÜRÜ TANIK OLARAK DİNLENECEK Müşteki avukatları, dönemin Diyarbakır İl TEM Şube Müdür Vekili A. Kadir Demir'in tanık olarak dinlenmesini talep etti.

İddia makamı da, Demir'in tanık sıfatıyla dinlenmesi yönünde mahkeme heyetinden talepte bulundu. Daha sonra duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sanıkların kaçma şüphesinin bulunmadığından tutuklamasına gerek olmadığını, sanık polis N.Ö.'nün bir dahaki duruşmada SEGBİS sistemi ile hazır edilmesine, polis Demir'in de tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz