Tutuklu yakınları: Meclis tatilde, bizler sokaktayız

Tutuklu yakınlarının Diyarbakır’da başlattıkları ve adına Adalet Nöbeti dedikleri eylemi, 234’üncü gününde devam ettirdiler.

Tutuklu yakınları: Meclis tatilde, bizler sokaktayız

Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen tutuklu yakınlarının eylemine, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Diyarbakır Barosu, 78'liler Girişimi Diyarbakır Şubesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) üye ve yöneticileri destek verdi. 

‘MECLİS TATİLDE, BİZLER SOKAKTAYIZ’

Eylemde ilk olarak konuşan tutuklu yakını Herdem Merwanî, sekiz aydır eylemde olduklarını, bu süre zarfında birçok siyasi parti ile sivil toplum kuruluşuna destek amaçlı ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Hasta tutuklulara dair hazırlanan raporları söz konusu kesimlerle paylaştıklarını ve konunun Meclis gündemine getirmeleri yönünde talepte bulunduklarını ifade eden Merwanî, “Defalarca bu sorunumuz dile getirdik. Ancak şuana kadar siyasetçilerden beklediğimiz desteği alamadık.  Artık Meclis tatile giriyor. Biz tutuklu aileleri olarak hala taleplerimiz için sokaklardayız.” dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz