Üçer: Getirin kafasına sıkacağım

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yanındakiler İstasyon Meydanı'na gelişleri sırasında olayların arasına kaldı. Polisin sıktığı tazyikli suyun etkisiyle BDP Genel Başkanı Yardımcısı Gültan Kışanak yere düştü. Milletvekilleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, su sıkılan araca pet şişeyle vurup yumrukladı.

Üçer: Getirin kafasına sıkacağım

Daha sonra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekilleri İstasyon Meydanı'na 100 metre uzaklıktaki Sümerpark'ta toplandı. Polis, anons yaparak milletvekilleri dışındakilerin alandan ayrılmasını istedi. Grupların ayrılmaması üzerine parka giren çevik kuvvet ekipleri milletvekillerinin haricindekileri çıkarmak isteyince, Selahattin Demirtaş gelerek görevli emniyet müdür yardımcısı ile konuşmaya başladı.

 

GETİRİN KAFASINA SIKACAĞIM

Konuşma kısa sürede tartışmaya dönüşünce Demirtaş, "Buradan ancak benim cenazemi çıkarabilirsiniz lan" diye bağırdı. Bunun üzerine polisler ve BDP'liler arasında gerginlik tırmandı. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, polislere dönerek, "O emniyet amirini bana getirin kafasına sıkacağım" diye bağırınca, kısa süreli itiş-kakış yaşandı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yerden aldığını söylediği bir mermi kovanını gazetecilere göstererek, "Bunları balistik incelemeye göndereceğiz. İçişleri Bakanı alsın bunları müsait bir şekilde kullansın" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz