Üçer: ''İstenmeden yaşanan bu olaydan üzüntü duydum''

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, eşi ve çocuğuna hastanede ayrımcılık yapıldığını iddia ederek, hastanede yaşanan olaylardan dolayı üzüntü duyduğunu belirtti.

Üçer: ''İstenmeden yaşanan bu olaydan üzüntü duydum''

Özdal Üçer, yaptığı açıklamada, eşi Emine ve 3,5 yaşındaki kızı Nuda Üçer Gürpınar ilçesinde okula giderken trafik kazası geçirdiklerini, yaralı olarak Van Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını belirtti.

''Hastanede acil müdahale edilmesi gereken eşi ve kızının uzunca bir süre bekletildiğini, kendilerine herhangi bir müdahalenin yapılmadığını'' ileri süren Üçer, hastaneye girişlerinde kayıtları yapılmış olmasına rağmen eşimden yeniden kimlik istendiğini iddia etti.

''Kendisinin BDP milletvekili, eşinin de Eğitim-Sen üyesi olduğu için ayrımcı uygulamaya maruz kaldıklarını'' ileri süren Üçer, açıklamasında ''İstenmeden yaşanan bu olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum. Konunun farklı yönlere çekilmemesi için bu bilgilendirmenin yapılmasının zaruret olduğunu ifade eder, kamuoyuna saygıyla sunarım'' ifadesini kullandı.

Üçer'in yaralı eşi ve çocuğuna Acil Servis'te müdahale yapan doktoru darbettiği, Başhekim Vekili Volal Polat'a ise hakaret ettiği ileri sürülmüştü.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz