Uçuşlar Meclis’e taşındı

Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça, aksayan uçak seferleri ile ilgili Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Uçuşlar Meclis’e taşındı

Son dönemlerde Diyarbakır’da büyük mağduriyetlere yol açan yetersiz uçak seferleri ve sıkça yaşanan rötarlı uçuşlar, Meclis gündemine taşındı.

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça, yetersiz olan ve sürekli aksayan uçak seferlerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'na sordu. Akça, önergesinde Bakan Uraloğlu’nun şu soruları yanıtlamasını istedi:

''Hem yurt içi ve yurt dışından Diyarbakır’a yapılan hem de kentten diğer yerlere yapılan yurt içi/yurt dışı uçak sefer sayısı yetersizdir ve kentin ihtiyacını karşılamamaktadır.

İŞTE O SORULAR

1. Uçuş noktası ve uçuş sıklığının planlanmasında dikkate alınan kriterler nelerdir?

2. Yeni uçuş noktaları ile sık kullanılan rotalardaki uçuş sıklığının arttırılmasını engelleyen özel bir düzenleme var mıdır?

3. Bu kriterler açısından benzer özellikler sergileyen şehirler arasında uçuş noktalarının ve uçuş sıklıklarının arttırılmasında herhangi bir ayrım yapılmakta mıdır?

4. Diyarbakır’dan aktarmasız yurtdışında ve yurtiçinde kaç uçuş noktasına, ne sıklıkla uçuş hizmeti verilmektedir?

5. Diyarbakır kalkışlı yolcu yoğunluğunun olduğu uçuş noktaları hangileridir ve bu uçuş noktalarının hizmet sağlayıcıları hangi firmalardır?

6. Diyarbakır inişli yolcu yoğunluğunun olduğu uçuş noktaları hangileridir ve bu uçuş noktalarının hizmet sağlayıcıları hangi firmalardır?

7. 2021- 2022 – 2023 yıllarında Diyarbakır’a tahsisli olduğu halde, arıza-bakım/hava muhalefeti gibi nedenler hariç olmak üzere iptal edilen uçuş sayısı kaçtır?

8. Diyarbakır’ın destinasyon ve uçuş sıklığının arttırılması planlanmakta mıdır?'' 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler