Görüş Bildir

Uğur Mumcu'nun ölümünün 20. yılı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu'nun gazeteci Uğur Mumcu'nun ölümünün 20. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, ''Gazetecilere yönelik saldırıların ve cinayetlerin asıl tetikçileri hiçbir zaman bulunamıyor. Bu da gazetecilere yönelik saldırıların cesaretlendirilmesine neden oluyor'' denildi.

Uğur Mumcu'nun ölümünün 20. yılı

TGC'nin mesajında, vatandaşların gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eden gazetecilerin ''güç odakları'' tarafından hedef seçildiği belirtildi.

Gazetecilerin sözlü, yazılı ve fiziksel saldırılara maruz kaldığı kaydedilen mesajda, şu ifadelere yer verildi:

''Kamu aleyhine olan gerçekleri ortaya çıkaran gazeteciler öldürülerek, gazetecilik mesleğine gözdağı veriliyor. Gazeteciler, açılan binlerce dava ile cezaevine konulma tehdidi altında tutuluyor. Gazetecilere yönelik saldırıların ve cinayetlerin asıl tetikçileri hiçbir zaman bulunamıyor. Bu da gazetecilere yönelik saldırıların cesaretlendirilmesine neden oluyor. Uğur Mumcu'nun araştırmacı gazeteciliğine çok fazla ihtiyaç duyulan günleri yaşıyoruz. Karanlık güçlere karşı çağdaş, özgür, demokratik bir Türkiye için mücadele eden, bu yolda canını veren Uğur Mumcu'yu ve öldürülen tüm meslektaşlarımızı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Uğur Mumcu cinayetinde tetiği çektiren güçlerin ortaya çıkarılması için iktidarı göreve çağırıyoruz.''

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi