Görüş Bildir

Uludere'de öldürülen 34 kişi mezar başında anıldı

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen hava operasyonunda hayatını kaybeden 34 kişi, dün yakınları tarafından mezarları başında anıldı.

Uludere'de öldürülen 34 kişi mezar başında anıldı

Her hafta mezarlıkta yapılan açıklamanın dün 243'üncüsünü gerçekleştiren aileler adına konuşan Veli Encü, yürüttükleri mücadelenin Türkiye'deki ayağının tamamen kapatıldığını söyledi. Adalet mücadelesini yeni bir platforma taşıdıklarını belirten Encü, aileler adına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayetçi olduğunu  söyledi.

Veli Encü, şunları söyledi:

"Bugün 28 Aralık 2011 tarihinde savaş uçakları ile katledilmiş olan evlatlarımız için yürüttüğümüz adalet mücadelesinin günüdür. Türkiye ayağı tamamen kapatılmış olan bu adalet mücadelesini, yeni bir platforma aynı zamanda yeni bir mücadele alanına taşımış bulunuyoruz. Çocuklarımızın katillerinin bulunup yargılanması için açmış olduğumuz dava Türkiye'de bütün yargı organlarında geri çevrildi. Devletin bir organı katliamı gerçekleştirirken bir başka organı üstünü örtmeye çalıştı. Fakat ilk günden bu yana ısrarla dile getirdiğimiz adalet arayışımıza son vermedik. Ve Roboski katliamı dosyasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıdık."

Olayı gerçekleştiren failleri artık bildiklerini ifade eden Encü, Türkiye'de tıkanan yargı sürecini ve adalet arayışını taşıdıkları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden artık takip edeceklerini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi