Görüş Bildir

Uludereli annelere ödül!

Diyarbakır Tabip Odası (DTO), bu yılki ''Barış Dostluk ve Demokrasi'' ödülünün Şırnak'ın Uludere ilçesinde 9'u asker 10 kişinin şehit olduğu kazada yaralı askerlere yardım eden Gülyazı köyündeki annelere verilmesini kararlaştırdı.

Uludereli annelere ödül!

DTO Başkanı Kemal Karadaş, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 6 ay önce asker taşıyan bir minibüsün, Uludere ilçesi Gülyazı köyünden geçerken devrilmesi sonucu 9'u asker 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

YARALI ASKERLERİ KURTARMIŞTI

Gülyazı köyündeki 34 gencin de bu olaydan aylar önce uçakla yapılan bombalama sonucu hayatlarını kaybettiğini ifade eden Karadaş, şöyle konuştu:

''Bütün köylüler minibüsün altında kalan askerler için koşuyor. İlginçtir ki oraya koşanların içerisinde o çocukların anneleri de yer alıyor. Orada o annelerin dediği şey şu; 'benim yüreğim yandı, onların yüreği yanmasın'. Sırf bundan yola çıkarak biz özellikle bu yılki Barış Dostluk ve Demokrasi ödülünü bu annelere verdik. Çünkü bunlar gerçekten ödülü hak ediyor. Eminim ki bu verdiğimiz ödül birçok insana örnek olacaktır. Yüreği yanan anneler acılarında ortaklaşarak, bu ülkenin geleceği için daha sağduyulu daha mantıklı ve daha istikrarlı karar vereceklerine inanıyoruz.

ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK

Özellikle bu ödülü vermememizin amacı çözüm sürecine denk gelmesidir. Sonuçta yüreği yanan annelerdir. Türkiye'nin her yerinden çocukları ölen aileler çıkıp 'Biz acımızı yüreğimize gömdük' diyor. Annelerin, 'Kimse çözüm sürecini sabote etmesin. Bizim çocuğumuz öldü, bizim yüreğimiz yandı başkalarının ölmesin' çağrısı gerçekten bizim için çok önemlidir. Yürekleri yanmış anneler, acıları çok taze olmasına rağmen gidip oradaki askeri kucağına alıyor. 'Gözümden yaş aktı' diyor. Acısı taze olmasına rağmen bu acıyı paylaşabiliyorsa ve anneler kendilerini ortaya koymuşsa bu sorun çok rahatlıkla çözülecektir.''

Kemal Karadaş, Barış Dostluk ve Demokrasi ödülünü 9 Mart Cumartesi günü Diyarbakır Sümerpark'ta düzenlenecek törende verileceğini sözlerine ekledi.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı köyünde 22 Ağustos 2012 günü minibüsün devrilmesi sonucu 9 asker ile 1 köy korucusu şehit olmuş, 4 asker de yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi