Ümit Kocasakal ifadeye çağırıldı!

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve diğer 10 yönetici şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Ümit Kocasakal ifadeye çağırıldı!

Kocasakal ve diğer yöneticiler yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs iddiasıyla ifade verecek.

Balyoz davasının son duruşmalarında avukatlar savunma haklarının engellendiği gerekçesiyle durumu protesto etmiş ve duruşmalara katılmamışlardı. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve 10 yönetici duruşma salonuna gelerek bildiri niteliğinde bir açıklama okumuşlardı. Kocasakal, savunma hakkının engellenmesinin kaygı verici boyutta olduğunu söylemiş, “Yargı sadece hakim ve savcıdan ibaret değildir. Yargılama keyfi biçimde yürütülemez” şeklinde açıklama yapmıştı.

Mahkeme Başkanı ise kimsenin mahkemeye talimat vermek durumunda olmadığını söylemişti. Mahkeme, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusunun ardından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmanın ardından baro yöneticileri şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağrıldı.

Ayrıca İstanbul Barosu’nun Balyoz davasına talep edilmesine rağmen avukat görevlendirmemesi de soruşturmanın konularından biriydi. Bunu bir görev suçu olarak niteleyen başsavcılık Adalet Bakanlığı’na durumu bir yazıyla bildirmişti.

ajanslar

Kaynak: Diyarbakır Söz