Görüş Bildir

Üniversiteli Yalçın, telefonla konuşurken uçaktan atılan bomba ile şehit oldu

Başkentte darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı külliyesi yakınına yapılan bombalı saldırıda yaşamını yitiren 5 sivilden 22 yaşındaki Muhammed Yalçın, memleketi Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde toprağa verildi. Yalçın'ın emekli uzman çavuş babası Selahattin Yalçın ile cep telefonu ile görüşürken, uçaktan atılan bomba sonucu yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Üniversiteli Yalçın, telefonla konuşurken uçaktan atılan bomba ile şehit oldu
Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi Muhammed Yalçın, darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı külliyesi yakınına uçakla yapılan bombalı saldırıda yaşamını yitirdi. Yalçın’ın cenazesi memleketi Karaman’ın Kazımkarabekir İlçesi’ne getirildi. Oğlunun cenaze namazına katılan emekli uzman çavuş baba Selehattin Yalçın güçlükte ayakta durabildi. 

OĞLU İLE KONUŞUYORDU

Baba Selahattin Yalçın cenaze törenine katılan Karaman Valisi Süleyman Tapsız'a bombalama anında olayları canlı yayınlardan takip ettiğini anlatırken, "Oğlum ile cep telefonu ile konuşuyordum. Bir anda telefonun sesi kesildi. Oğlumla olan irtibatım koptu. Daha sonra hayatını kaybettiğini öğrendik" dedi. 
Saldırıda şehit olan Muhammet Yalçın için Kazımkarabekir ilçesisinde Merkez camiinde cenaze namazı kılındı. Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci’nin kıldırdığı namazın ardından şehit Yalçın’ın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu vatandaşların omuzlarında toprağa verileceği Aşılık Mezarlığı’na kadar tekbir sesleriyle götürülerek toprağa verildi. 
Cenaze törenine Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, siyasi parti temsilcileri, Yalçın’ın yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi