Vakıfbank'tan Diyarbakır Zirvesi!

VakıfBank Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'da "Diyarbakır Zirvesi" gerçekleştirdi. Zirvede bölge ekonomisi ve Diyarbakır'ın değerleri ön plana alındı.

Vakıfbank'tan Diyarbakır Zirvesi!

Önceki gün Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun katılım gösterdiği "Vakıflar Bölge Müdürleri" toplantısının yanı sıra dün gece de, VakıfBank Genel Müdürlüğü tarafından "Diyarbakır Zirvesi" buluşması gerçekleştirildi.

ZİRVEYE KATILIM YÜKSEKTİ

Bir otelde düzenlenen "Diyarbakır Zirvesi" gecesine, İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Belediye Başkanvekili Cumali Atilla, VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Alptekin, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serdar Tunçbilek, VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Lütfü Çelebi, Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetim Kurulu Üyeleri, Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü ile Diyarbakır Şube Müdürü, Araştırmacı-Yazar İş Adamı Mehmet Ali Altındağ, Altındağ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Altındağ, Diyarbakır'daki STK temsilcileri, İş Adamları ve HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda bölge ekonomisi ve değerleri ön plana alındı.İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Ülkemizin en önemli ve değerli markalarından olan Vakıfbank’ın ilimiz ve ülkemizin kalkınmasına yönelik böyle bir etkinlik gerçekleştirmesini tebrik ve takdir ediyorum.” dedi.

“Anlamlı buluşmalar gerçekleşiyor”

Vali Güzeloğlu konuşmasında, “Medeniyet geçmişimizin en önemli kurumsal kimliği olan vakıf anlayışı üzerinde gelişen Vakıfbank’ın tam da buna yaraşır şekilde Anadolu’nun ve ülkemizin en önemli ve en yoğun vakıf eserlerine sahip Diyarbakır’ımızda böylesi programlar düzenlemesini anlamlı buluyorum.” şeklinde konuştu.

Güzeloğlu konuşmasının devamında, “2 gündür vakıf temelinde Diyarbakır’da çok anlamlı buluşmalar gerçekleşiyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye’deki tüm çalışmaların sayın başbakan yardımcılarımızla Diyarbakır’da değerlendirme yaptı. 2 gün süren toplantıdan sonra Vakıfbank’ımız tüm kadrosuyla Diyarbakır’a geldi. Aslında değişen hizmet anlayışının Türkiye’ye bakışı ve insanı merkeze alan hizmeti önceleyen bir yönetim anlayışının yansımasıdır.” ifadelerini kullandı.

“Gerçek kazanç insani değerler ilgili gelişmelerdir”

Güzeloğlu konuşmasının sonunda, “Türkiye’nin bir bütün olarak kalkınması her bir dinamik ve değerlerin bu yarış ve süreçte bunun içinde olması ve her kentin kendi temel kalkınma perspektifinin oluşması şüphesiz temel önceliğimizdir. Bazı kentleri yorumlarken kendisi ile sınırlı görmeden çevresini bir çekim alanı ve belirleyici alanı olarak değerlendirilmesini unutmadık. İşte Diyarbakır sınırlarının ötesinde belirleyici etkileyici yönlendirici bir kenttir. Kazanç sadece bilançolar değil, gerçek kazanç insani değerler ilgili gelişmelerdir.” açıklamalarında bulundu.

“Biz sizin ayağınıza geleceğiz”

VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Alptekin ise “Bu güzel akşamda siz konuşacaksınız biz dinleyeceğiz. Vakıfbank olarak biz, İstanbul ve Ankara’da oturup hizmetlerimizi yürütmek ve kararlarımızı yürütmek düşüncesinde değiliz. Biz sizin ayağınıza geleceğiz. Sizlerle görüşeceğiz. Sizin fikir ve düşüncelerinizle kaynaşıp size hizmet etmek istiyoruz. İşte biz Diyarbakır’dayız. Diyarbakır’ın değerli iş adamlarıyla da görüşmelerimizi yapacağız. Bu akşamın hem ülkemize hem de iş alemine hayırlı olmasını diliyorum. Değerli dostlar buraya gelen bir banka yönetimi değil, ecdadın bize emaneti olan bir kuruluştur. Bu yüzden diğer bankalardan ayrı tutulması gerekir.” dedi.

“Diyarbakır ekonomik fırsat barındırıyor”

Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan da “Değerli misafirler, ülke ve bölge ekonomisinin güçlenmesinin temel koşulu güçlü bir Anadolu’dur. Bu sebeple Anadolu’da tüm kaynaklarımızın ülkemizin dört bir köşesine ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Biliyoruz ki Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Bölgenin kalbi Diyarbakır ekonomik açıdan çok ciddi fırsatlar barındırıyor.” ifadelerini kullandı.

Özcan konuşmasında, “Bu güzel şehrimizde 10, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 35 şubemiz ve bölge müdürlüğümüzde ile görev yapan 500 personelimiz ile Diyarbakır ve bölgedeki desteğimizi sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Programın sonuna doğru halay, müzik ve çeşitli etkinliklere de yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz