Görüş Bildir

Vali Atik, Şirvan ilçesinde incelemelerde bulundu

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Şirvan ilçesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Vali Atik, Şirvan ilçesinde incelemelerde bulundu

Vali Ali Fuat Atik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kemal Benek, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay ile birlikte Şirvan ilçesini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Şirvan Kaymakamı Memiş İnan, Belediye Başkanı Necat Cellek, kurum amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Atik, Kaymakam Memiş İnan’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Atik daha sonra Şirvan Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, Belediye Başkanı Necat Cellek’ten yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şehit ailesi evinde ziyaret edildi

Vali Atik ve beraberindeki heyet, 28 Ağustos 1990 yılında bölücü terör örgütü PKK tarafından Şirvan-Suludere köyünde yapılan katliamda, eşi ve üç çocuğu şehit olan Abdullah Sarıgül adlı şehit babasını evinde ziyaret etti. Şehit babası Abdullah Sargül’e başsağlığı dileyerek, bir süre sohbet eden Vali Atik, ailenin sorun ve taleplerini dinledi.

Şehit babası Sarıgül, katliamın yapıldığını gösterir fotoğraf ve broşürü Vali Atik ve diğer yetkililere göstererek, terör örgütünün 1990 yılında büyük bir katliam yaparak, insanlık suçu işlediğini belirtti. Bölücü terör örgütü PKK tarafından yapılan katliamı lanetleyen Vali Atik, “Bizlere düşen görev, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını veren aziz şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkıp, teröre karşı tek yumruk, dimdik ayakta durmaktır” dedi.

Şehit aile ziyaretinin ardından Vali Atik ve beraberindeki heyet daha sonra Siirt’e döndü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi