Görüş Bildir

Vali Kıraç'a Gözaltı

İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nnın (FETÖ/PDY) darbe girişiminden sonra kanun hükmünde kararname ile kapatılan Gediz Üniversitesi akademisyenlerine ve yöneticilerine yönelik operasyon başlatıldı. Soruşturmada, toplam 101 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu, şu ana kadar da 54 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. İzmir eski Valisi Cahit Kıraç hakkında da bu dosya kapsamında gözaltı kararı çıkarıldı. Kıraç'ın henüz gözaltına alınmadığı kaydedildi.

Vali Kıraç'a Gözaltı

Darbe teşebbüsü sonrasında FETÖ/PDY'ye yönelik alınan önlemler kapsamında İzmir'de kapatılan üç vakıf üniversitesi arasında Gediz Üniversitesi de yer aldı. Kısa süre önce de kamulaştırılıp ismi Bakırçay Üniversitesi olarak değiştirilen Gediz Üniversitesi'nin eski akademik ve idari personeli için bugün FETÖ/PDY operasyonu yapıldı. Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı bulunan toplam 101 kişiye yönelik operasyon düzenledi.

İZMİR FETÖ OPERASYONU

Bunlardan şimdiye kadar 54 kişi gözaltına alındı. Başka bir soruşturma kapsamında dün gönderildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın da bu soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alındığı açıklandı. Tutuklu bulunan işadamı Abdullah Kavuk'un da bu dosya kapsamında hakkında işlem yapıldığı ifade edildi. Ayrıca FETÖ/ PYD soruşturmasında tutuklanan, Yamanlar başta olmak üzere cemaat okullarının Ege Bölge sorumlusu olan Sebahattin Kasap'ın kardeşi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Ali Kasap da yine gözaltına alınanlar arasında yeraldı.

ESKİ VALİYE DE GÖZALTI KARARI

Soruşturmanın en dikkat çeken ismi ise İzmir'in eski valilerinden Cahit Kıraç oldu. Dosyada Cahit Kıraç hakkında da gözaltı kararı bulunduğu, ancak henüz gözaltına alınmadığı öğrenildi. Cahit Kıraç 2007 ile 2013 yılları arasında kentte valilik yaptıktan sonra Diyarbakır'a atanmış, oradan da merkez valiliğine çekilmişti.

ÇATI KATINDA, PARA DOLU ÇNTALARLA YAKALANDI

FETÖ darbe girişiminden sonra kanun hükmünde kararname ile kapatılan İzmir'deki Gediz Üniversitesi'ne yönelik operasyonda adı gözaltına alınacaklar arasında bulunan plastik firması sahibi Mustafa Akçay evinde yakalandı. Kaçma hazırlığı yaptığı belirtilen Mustafa Akçay içinde 224 bin lira bulunan iki çantayla çatı katında yakalandı. Gözaltına alınan Mustafa Akçay, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi