Görüş Bildir

Van'da mayınlı saldırı: 12 polis yaralı

Van Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir grup polis, atış talimi için gittikleri poligonda PKK'nın mayınlı saldırısına uğradı. PKK'lıların önceden döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlatmasıyla 15 polis yaralandı.

Van'da mayınlı saldırı: 12 polis yaralı

Olay bugün saat 14.45 sıralarında Van'a 13 kilometre, Van- Edremit karayoluna da 4 kilometre uzaklıkta bulunan Bakacak Köyü yakınındaki polisin atış poligonunda meydana geldi. Atış talimi için poligona giden polisler minibüsten indikleri anda patlama oldu. PKK'lı teröristlerin, polis araçlarının duracağı yerde bulunan menfeze yerleştirdikleri tahrip gücü çok yüksek patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirerek gerçekleştirdikleri saldırıda 15 polis yaralandı.

Olayın duyulmasıyla birlikte bölgeye Özel Harekat Timleri ile sağlık ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Van'daki hastanelerde de alarm verildi. Yaralı polisler, kısa sürede poligona ulaşan ambulanslarla, Van kent merkezindeki hastanelere götürüldü. Yaralı polislerden 7'si Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 8'i ise İpekyolu Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

İpekyolu Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan polisler şunlar:

Kubilay Baybir, Oğuz Güven, Özkan Aksoy, Hakan Aydemir, Ahmet Özdemir, Ramazan Yıldız, Furkan Kılıç ve Mehmet Dağgöz.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 7 polis şunlar:

Hakan Güzel, Lütfü Balcı, Mehmet İlkan, Sercan Tekin, Behçet Koç, Yunus Kırış ve Ali Ayhan.

 

ÖZEL HAREKAT TİMLERİ OPERASYON BAŞLATTI

Van Emniyet Müdürlüğü'nün atış poligonu olarak kullandığı Bakacak Köyü yakınlarındaki atış sahasında polislere yönelik mayınlı saldırının hemen ardından bölgeye intikal eden Özel Harekat Timleri operasyon başlattı.

Polisleri atış talimine getiren araçların park ettiği yere önceden yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettiren teröristlerin bölgeden fazla uzaklaşma şansı olmadığı ve her tarafın tutulduğu belirtildi.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi