Görüş Bildir

Van'da 'teröre hayır' yürüyüşü

Van Darbeye ve Teröre Hayır Platformu tarafından düzenlenen 'teröre hayır' yürüyüşüne 5 bin kişi katıldı. Etkinlikte konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, hiçbir terör örgütünün bu milletin birliğini ve beraberliğini bölemeyeceğini söyledi.

Van'da 'teröre hayır' yürüyüşü
Van, Darbeye ve Teröre Hayır Platformu tarafından son günlerde artan terör olaylarını protesto için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, Van Valisi İbrahim Taşyapa, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, siyasi parti il başkanları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. İpekyolu üzerinde bulunan Kurtuluş Parkı önünde toplanan kalabalık, yoğun güvenlik önlemleri altında, İskele Caddesi üzerindeki, 17 Ağustos gecesi bombalı saldırının düzenlendiği olay yerine doğru yürüyüşe geçti. Türk bayrakları taşıyan kalabalık yürüyüş boyunca, PKK ve FETÖ aleyhine sologanlar attı. Patlamanın olduğu polis evinin önüne gelen kalabalık, burada şehit polis ve vatandaşlar için dua etti.
'BU ZULÜM İNŞALLAH ONLARI KANLARINDA BOĞACAKTIR'
Duanın ardından konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, hiçbir terör örgütünün bu milletin birliğini ve beraberliğini bölemeyeceğini belirterek şöye konuştu: 
"Sizler 27 gün Van’da Beşyol Meydanı’nda demokrasi nöbeti tuttunuz. Tabi ki; bu birilerinin uykusunu kaçırdı. Daha sonra PKK terör örgütü, polisimiz ve askerimizin karşısına çıkamayan PKK, patlayıcılar ile şehir merkezlerine çıkmaya başladı. Bulunduğumuz meydanın yan sokağında büyük bir patlayıcıyla patlama yaptılar. Burası hem polis karakolumuz, hem de polis evimizdir. Burada yeni göreve gelen ve yeni görev yerlerine gidecek olan polislerimiz vardı. Ama hedefleri sadece polisimiz değildi. 20 polisimizin yanı sıra, 51 sivil vatandaşımız yaralandı. 2 sivil vatandaşımız ve 2 polisimiz de şehit oldu. Birçok işyerimiz zarar gördü. Patlamaya çok uzak olan işyerleri zarar gördü. Bu terör örgütü, en fazla bu yörenin insanına zarar vermektedir. Sizlerin birlikteliği ve güvenlik kuvvetlerimizin mücadelesi ile bunların sonu gelecektir. Çünkü zulüm hiçbir zaman ebedi olamaz. Zulüm ortaya geldiği zaman Allah’ın zulme rızası yoktur. Bu zulüm inşallah onları kanlarında boğacaktır"dedi.DHA
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi