Varto'da PKK çökertildi

3'ü ölü, 2'si yaralı 6 militan etkisiz hale getirildi, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Varto'da PKK çökertildi

Muş'un Varto İlçesinde 23 Mayıs akşamı evine giderken pusuya düşürülerek şehit edilen jandarma Astsubay Erdinç Aydın'ın ardından bölgede başlatılan operasyonlarda şimdiye kadar 3'ü ölü, 2'si yaralı ve biri sağ olmak üzere toplam 6 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

Evli ve iki çocuk babası Jandarma Astsubay Erdinç Aydın'ın şehit edilmesi ile birlikte 24 Mayıs sabahı Varto ilçesine bağlı Armutkaşı ile Yılanlı köyü kırsalında örgüt militanlarına yönelik operasyon başlatıldı. İl Jandarma ve Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerler tarafından kara ve havadan sürdürülen operasyonlarda bugüne kadar Armutkaşı'nda 3 kişi öldürüldü. Üzerlerinde 4 Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 tabanca, 5 el bombası, 2 dürbün, 12 elektrikli fünye, 3 örgüt kıyafeti, 3 sırt çantası, çok sayıda döküman, patlayıcı madde yapımında kullanılan elektronik malzeme bulundu.

YILANLI BÖLGESİNDE

Öte yandanYılanlı bölgesindeki operasyonda ise üç örgüt militanıyla karşılaşıldı. Çıkan silahlı çatışmada, 2'si yaralı, üç militan sağ olarak silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi. Operasyonda yer gösterilmesi sonucu toprağa gömülü olarak 900 gram plastik patlayıcı, 3 el telsizi, 1 araç telsizi, 1 digital fotoğraf makinesi, 1 digital kamera, 1 ses kayıt cihazı, 1 el bombası, 4 elektrikli fünye, 1 bomba yapımında kullanılan lehim takımı ve 5 DVD bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz