Vatandaş ihbarı PKK’yı çökertti!

Vatandaş ihbar etti, bombalı eylem hazırlığındaki örgüt militanı yakalanırken, Hani'de de 'Demhat Cilo' kod adlı Velat O. ele geçirildi.

Vatandaş ihbarı PKK’yı çökertti!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda bombalı eylem hazırlığında olan örgüt üyesi  Murat Y., yakalandı. PKK'lı teröristin Yunanistan'da 3 yıl bomba ve suikast eğitimi aldığı ortaya çıkarken, evine yapılan baskında silah ve mühimmat ele geçirildi.

Yenişehir ilçesinde 15 Eylül'de bir vatandaş, hareketlerinden şüphelendiği kişiyle ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu. Bunun üzerine İstihbarat, Terörle Mücadele ve Özel Harekat timleri harekete geçti. Çevredeki MOBESE kameraları o bölgeye odaklandı. PKK'lı militanın hareketleri adım adım takip edildi.

Ekipler, vatandaşların can ve mal güvenliğini korunması noktasında hassasiyet göstererek terörist Murat Y.'i ıssız bir sokakta kıstırdı. Güvenlik güçleri teröriste 'teslim ol' çağrısında bulundu. Kaçamayacağını anlayan terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Teröristin kaldığı evde yapılan aramada silah ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

YUNANİSTAN'DA BOMBA EĞİTİMİ ALMIŞ

Teröristin, yapılan sorgulamasında Yunanistan'da bomba eğitimi aldığı, Diyarbakır'da ses getirici bir eylem yapmak üzere kırsaldan görevlendirildiği öğrenildi. Teröristin ayrıca örgütün değişik kamplarında suikast, bombalı saldırı ve silah eğitimi aldığı da ortaya çıktı. Emniyetteki sorgulaması devam ederken örgüt üyesine yardım ve yataklık eden bazı isimlerin de yakalanması için nokta operasyonlar devam ediyor. Teröristin vereceği bilgiler doğrultusunda operasyonun başka il ve ilçelere kaydırılacağı öğrenilirken, şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DEMHAT CİLO YAKALANDI

Öte yandan, Hani ilçesinde vatandaşlar, tavırlarından şüphelendikleri Velat O.'yu ihbar etti. 6 Eylül'de İstihbarat ve Terörle Mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonda Velat O., saklandığı evde yakalandı. Evde yapılan aramada Velat O.'ye ait silah, el bombaları ve yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Hani Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Velat O.'nun, 'Demhat Cilo' kod adlı terörist olduğu ortaya çıktı. Velat O.'nun ayrıca 2018'de polis memuru Nazım Tuncer'in şehit düştüğü saldırının faillerinden biri olduğu belirlendi. Emniyetteki sorgusu biten Velat O., 13 Eylül'de sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz