Görüş Bildir

Vatandaşlara aşure

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Silvan Belediyesi tarafından, muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Vatandaşlara aşure

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Silvan Belediyesi tarafından, muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Muharrem ayı dolayısıyla hazırlanan aşure, Silvan Belediyesi personeli tarafından Ulu Cami'de öğle namazı sonrası vatandaşlara dağıtıldı.

Silvan Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Murat Kütük, muharrem ayının Müslümanlar için çok önemli olduğunu vurguladı.

AŞURE DAĞITILDI

Kütük, "Muharremde Peygamber Efendimizin torunu Hazreti Hüseyin şehit edilmiştir. Kerbela olayı çok vahim bir hadisedir. Aşure günü bir birlikteliğin sembolüdür. Muharrem ayı tarih boyunca insanlık için dönüm noktaları sayılabilecek önemli olayların yer aldığı bir aydır. Bundan dolayı gerek İslam'da gerekse İslam öncesi muharrem ayına ayrı bir önem verilmiştir." ifadesini kullandı.

Muharrem ayında ilçede bereket, huzur ve barış olmasını temenni eden Kütük, belediye olarak böyle özel günlerde daima vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi