Vekil mahkumlarla görüştü

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bazı tutuklu ve hükümlülerle görüştü.

Vekil mahkumlarla görüştü

Uslu, ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, cezaevinde bir süre önce çıkan ve 13 kişinin hayatını kaybettiği olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, olayların ardından Adalet Bakanlığı tarafından yapılan nakillerle yoğunluğun azaltıldığını ifade etti.

Söz konusu cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklulardan 10'u ile görüşme imkanı bulduğunu aktaran Uslu, şunları kaydetti:

MİLLETVEKİLİ CEZAEVİNDE

''Görüştüğüm kişilerden edindiğim izlenim, şartların, gerek yemek, gerek yatak, gerekse hijyen koşullarında önemli iyileşmelerin olduğudur. Bu hızlı iyileşmeden dolayı teşekkür ve takdir cümlelerini de dinleme imkanımız oldu. Adalet Bakanlığı'nın çalışmalarıyla yakın zamanda bir spor sahası hizmete sokulacak. Önümüzdeki hafta itibarıyla bu cezaevindeki iki ayrı bloğun tadilatı da tamamlanmış olacak.''

Şanlıurfa'da inşaatı devam eden ve yapılması planlanan 3 cezaevi bulunduğunu, bunların da devreye girmesinin ardından Avrupa Birliği standartlarının yakalanacağını ifade eden Zeynep Karahan Uslu, hiçbir cezaevinde bu tür başka üzücü olay yaşanmamasını temenni etti.

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki bir koğuşta 16 Haziran'da 13 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı yangının ardından çocuk koğuşunda da yangın çıkmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz