Vekiller Savcıdan Bombacıyı Sordu!

HDP milletvekilleri, partilerinin 5 Haziran günü Diyarbakır'da düzenlediği mitingine yönelik yapılan bombalı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma hakkında bilgi almak üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştü.

Vekiller Savcıdan Bombacıyı Sordu!

HDP milletvekilleri, partilerinin 5 Haziran günü Diyarbakır'da düzenlediği mitingine yönelik yapılan bombalı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma hakkında bilgi almak üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştü.  HDP'nin 5 Haziran günü Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingine yönelik yapılan ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyla ilgili sadece Adıyaman nüfusuna kayıtlı DAİŞ militanı Orhan G., Antep'te yakalandıktan sonra tutuklandı. Saldırıyla ilgili başlatılan soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aldığı "gizlilik" kararına rağmen, saldırıyla ilgili her gün yeni bilgilerin açığa çıkması üzerine HDP'nin Diyarbakır milletvekilleri Edip Berk, İmam Taşçı, Feleknaz Uca, Sibel Yiğitalp, Çağlar Demirel ile Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşmek üzere Diyarbakır Adliyesi'ne gitti.

5 Hazirandaki bombacı

Adliye binasında soruşturma savcısı ile yapılan görüşme sonrası dışarı çıkan HDP'li vekillerden Meral Danış Beştaş, gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin bilgi paylaştı.

Seçim öncesi Ağrı Diyadin'de yapılan provokasyondan Diyarbakır'daki bombalı saldırıya HDP'ye dönük saldırıların devam ettiğini belirten Beştaş, yapılan bu saldırılara ilişkin şimdiye kadar maddi olgulara dayalı ve kamuoyunu doyurucu hiçbir açıklamanın yapılmadığını söyledi. Beştaş, Diyarbakır bombacısı olarak bilinen şahısla da ilgili de kamuoyuna bu zaman kadar doyurucu bir açıklamanın yapılmadığını belirtti.

Kamuoyunda Diyarbakır bombacısına ilişkin çok farklı bilgilerin servis edildiğine dikkat çeken Beştaş, zanlının ailesinin açıklamaları ve ortaya çıkan iletişim kayıtlarından bu bilgilerin doğru olduğunu görebildiklerini ifade etti.

Bugünkü ziyaretlerinde de savcının kendilerine soruşturmaya dair verilen "gizlilik" kararının devam ettiği gerekçesiyle bilgi vermeye yanaşmadığını söyleyen Berştaş, bu duruma "Bizden gizlenen, ölenlerden gizlenen, halktan gizlenen bilgileri birileri maalesef basına servis etmektedir" sözleriyle tepki gösterip, soruşturma savcısın bunun kabul edilir olmadığını ifade ettiklerini paylaştı.

'İddianame kısa bir süre içinde hazırlanacak'

Savcılıktan aldıkları bilgi doğrultusunda çok kısa süre içerisinde olayla ilgili iddianamenin çıkmasını beklediklerini söyleyen Beştaş, "Savcıdan bu yönlü bir bilgi aldığımızı belirtebiliriz. Bir fail tutuklu ama faillerin sayısını artması yönünde arka planının ortaya çıkması gerektiği yönünde beyanlarımızı söyledik. Saldırıların peşini bırakmayacağız. Çünkü bu herhangi bir vaka değildir. Türkiye 90'lı yıllardan bu yana bu tarz soruşturmalarda büyük bir cezasızlık zırhı ile failler korumakta, bunun artık hiçbir şekilde kamuoyundan gizlenemeyeceğini paylaşmak isteriz" dedi. Yapılan açıklama sonrası vekiller adliyeden ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler