Veliler dikkat!

Kanlı para tehlikesi son günlerde kamuoyunun öne çıkan konularından birisi oldu. Kanlı para oyunu nedir, zararları nelerdir soruları da bu bağlamda merak edilmeye başlandı. Okullarda popülerleşen kanlı para oyunu dehşet saçıyor. Cilt üzerinde ciddi kanamalara ve yaralara neden olan kanlı para oyunu madeni para ile oynanıyor. Oynanan oyunda kaybeden tarafından eklemlerine madeni para ile sert şekilde cezalandırılan bu kanlı para oyunu velileri endişelendirmeye başladı.

Veliler dikkat!

Son günlerde sosyal medyanın da gündeminde olan kanlı para oyunu okullarda tehlike saçıyor. Gençler arasında giderek popülerleşen kanlı para oyunu okullarda hızla yayılmaya başladı.  Okul idarecileri tarafından yasaklanmasına rağmen öğrenciler gizlice oynamaya devam ediyor.

KANLI PARA OYUNU

Kanlı para tehlikesi son günlerde kamuoyunun öne çıkan konularından birisi oldu. Kanlı para oyunu nedir, zararları nelerdir soruları da bu bağlamda merak edilmeye başlandı. Okullarda popülerleşen kanlı para oyunu dehşet saçıyor.

TEHLİKE OLUŞTURMAYA BAŞLADI

Cilt üzerinde ciddi kanamalara ve yaralara neden olan kanlı para oyunu madeni para ile oynanıyor. Oynanan oyunda kaybeden tarafından eklemlerine madeni para ile sert şekilde cezalandırılan bu kanlı para oyunu velileri endişelendirmeye başladı.  Öğrenciler oyunun daha da kanlı olması için madeni paraların etrafına bıçakla kesikler oluşturuyor.

OYUN NASIL OYNANIYOR

Madeni para ile oynanan kanlı para oyunu paranın havaya atılıp elin ters kısmıyla tutulmasına dayanıyor. Atılan hava parmakların havasında sıkıştırıldıktan sonra “kanlı para” denilerek masaya 3 kere sert yumruk vuruluyor. Oyunu oynayan kişiler parayı düşürdüğü taktirde ise cezalandırılıyor. Parayı düşüren kişi elini yumruk yaparak masaya dik olarak koyuyor ve karşısındaki kişi parayı eklem yerlerine vurmaya başlıyor. Bu vuruşlarla birlikte elde kızarmalar, kanamalar ve kesikler olabiliyor. Oyun, kaybeden kişinin elinden kan akana kadar devam ediyor.

OKULLAR VELİLERİ UYARIYOR

Hızlı bir şekilde yayılan oyunun tehlikeli sonuçları mevcut. Çeşitli illerden gelen haberlerde elini kıran ve yaralayan çocuklar bulunuyor. Uzmanlar, kan akmasına neden olan bu oyunun bulaşıcı hastalıklara ve enfeksiyon hastalıklarına neden olabileceğini belirtiyor. Bunun üzerine okullar da velileri çocuklarının ellerini kontrol etmeleri ve oyunun zararlarını anlatmaları konusunda mesajlar gönderiyor.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN TAKTİK

Çocuklar sosyal medya üzerinden birbirleri ile kan akıtma yarışına bile giriyorlar. Daha fazla nasıl kan akıtılabilir üzerine taktikler veren çocukların bazı sosyal medya paylaşımları:

- Kanlı para oynayalım dedik sıram kan gölü oldu. 

- Herkes oynuyor. Bizim sınıftan birinin eklem kemiği çatladı. 

- Kanlı para yüzünden bütün sınıf disipline gidecekti. 

- Her teneffüs oynayıp ellerimizi kanatıyoruz diye bizde yasaklandı. 

- Kanlı para oynadıktan sonra ellerim daha çekici hale geldi. Çok güzel görünüyor. 

- O kadar kanıyor ki annem eve gelince kızım ne oluyor her gün elini sürtüyorsun diyor. 

Kaynak: Diyarbakır Söz