Görüş Bildir

(Video) Dedaş’ın astronomik cezasına itiraz

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde büfe işleten Ahmet Sapmaz’ın 18 Mart tarihinde işyerine gelen DEDAŞ ekipleri, işletmede bulunan kaçak hat tespit etti. Hattı kesen ekipler daha sonra aboneye kaçak kullanımdan dolayı 3 bin 529 lira 90 kuruş kaçak kullanım bedeli olan bir fatura düzenledi.

(Video) Dedaş’ın astronomik cezasına itiraz

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde büfe işleten Ahmet Sapmaz’ın 18 Mart tarihinde işyerine gelen DEDAŞ ekipleri, işletmede bulunan kaçak hat tespit etti. Hattı kesen ekipler daha sonra aboneye kaçak kullanımdan dolayı 3 bin 529 lira 90 kuruş kaçak kullanım bedeli olan bir fatura düzenledi.  Cezaya hiçbir şekilde itiraz etmeyen abone faturayı ödedi. Ancak 7 Haziran’da akşam saatlerinde büfeye polis eşliğinde gelen 2 DEDAŞ görevlisi, elektrik sayacının fotoğrafını çekip, büfe sahibine bir şey demeden gitti. Bir süre sonrada büfe sahibinin cep telefonuna bu seferde DEDAŞ tarafından 36 bin 442 lira 09 kuruş ceza mesajı gönderildi.

Gelen astrolojik ceza mesajının ardından soluğu avukatının yanında alan büfe sahibi, DEDAŞ’ın bu kararına itiraz etmek için kolları sıvadı.

Büfe sahibinin avukatı Recep Kandemir, “Usulsüz elektrik enerjisi kullanımlarına ilişkin tespitlerde, müşteriye yükümlülüklerini yerine getirmesi için 15 gün süre verildiğini belirten kesme ihbarı bırakılması” şartı gereğince DEDAŞ’ın bildirim yükümlülüğünü yerine getirmediğini tespit ederek, büfe sahibi nezdinde Diyarbakır Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtı.

Dava dilekçesinde DEDAŞ tarafından kesilen 36 bin 442 lira 09 kuruş faturanın hangi tüketim kalemlerinden oluştuğu hususunda hiçbir açıklama yapılmadığı vurgulanarak, “Müvekkile fatura edilen 36.442,09 TL kaçak tüketim bedeli hukuki dayanaktan yoksun ve soyuttur Denildi.

dava dilekçesinde Para cezasının iptaline mahkeme harç ve masraflarıyla ücreti vekaletin davalıya yüklenmesinin talep edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi