(VİDEO) Emniyetten "Narkoterör'le mücadele" vurgusu

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından yapılan paylaşımda, "Yıllardır sistematik şekilde devam ettiği uyuşturucu ticaretinden milyarlarca dolar gelir sağlayan, çocuklarımızı zehirleyen, elde ettiği gelirle terörist faaliyetlerini sürdüren PKK, yandaşları ve Narkoterör'le mücadelede kararlıyız." ifadelerine yer verildi.

(VİDEO) Emniyetten

EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, bölücü terör örgütü PKK/KCK/PYD/YPG'nin uyuşturucu ticaretinden sağladığı gelirle ilgili detaylara yer verildi.

Terör örgütünün bu yolla milyarlarca dolar gelir elde ettiğine dikkati çekilerek, terörün finansmanını sağladığı belirtildi.

Paylaşımda, bölücü örgütün, başlangıçta uyuşturucu ve suç organizasyonlarının bölgede barınma ve geçiş yollarında sözde güvenliklerini sağlamak amacı ile bu suç gruplarından haraç aldığı, örgütün zaman içeresinde uyuşturucu madde kaçakçılığındaki kazancın büyüklüğünü fark ederek bizzat bu kaçakçılıkta yer almaya karar verdiği kaydedildi.

Paylaşımda, son yıllarda örgüte yönelik yurt içinde yürütülen narkoterör operasyonlarının ayrıntılarına da yer verildi. Uyuşturucu ile kararlı mücadelenin süreceği belirtilerek, "Yıllardır sistematik şekilde devam ettiği uyuşturucu ticaretinden milyarlarca dolar gelir sağlayan, çocuklarımızı zehirleyen, elde ettiği gelirle terörist faaliyetlerini sürdüren PKK, yandaşları ve Narkoterör'le mücadelede kararlıyız." vurgusu yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz