(Video) Erdoğan acil çözüm talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik MYK toplantısında vatandaşların mağdur olduğu 'kira' konusuna ilişkin acil çözüm talimatı verdi. Erdoğan, kurmaylarına fahiş kiralar konusunda "Neşter vurulması gerekiyorsa vuralım." dedi.

(Video) Erdoğan acil çözüm talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin de etkisiyle giderek artan yüksek kiralara karşı acil olarak yeni tedbirlerin hayata geçirileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki akşam kurmaylarıyla yaptığı toplantıda, hem cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hem de milletvekilli seçimlerinde büyükşehirlerde istedikleri oy oranına ulaşılmadığına dikkat çekti. Bunun en büyük sebebinin ekonomik gerekçeler olduğunu belirten Erdoğan, "Eksik varsa, hata varsa, nereden kaynaklanıyor. Bakalım. Neşter vurulması gerekiyorsa vuralım. Özellikle vatandaşlarımızdan büyükşehirlerde kira fiyatlarına ilişkin çok serzeniş geliyor. Bunları dikkate alalım, kira konusuna acil çözüm üretmeliyiz. Konut arzını artıracağız ama, kısa vadede kira fiyatlarına el atmamız lazım. Vatandaşlar en çok bu konuda mağdur oluyor" dedi.

Erdoğan, Meclis çalışmaya başlar başlamaz, yüksek kira artışlarını frenleyecek yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi talimatını verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz