(VİDEO) Güre, vefat etti

Bir dönem Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten İzmir eski Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

(VİDEO) Güre, vefat etti

 İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürütürken, Hakim ve Savcılar yüksek Kurulu tarafından, Yargıtay Savcılığına atanan eski Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre kalp krizi geçirdi.

Geçtiğimiz Pazar günü şehir dışına gittiği öğrenilen Güre'nin Kastamonu'da aniden kalp krizi geçirdiği belirtildi.

Ambulans ile acilen Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve tedavi altına alınan Güre, dün sabah doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti.

Vefat eden Yargıtay Savcısı Kamil Erkut Güre'nin ölüm haberini, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sosyal medya hesabından başsağlığı dileyerek duyurdu.

Bozdağ mesajında şöyle dedi; " Allah'tan rahmet,ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim. Rabbim,merhameti ve mağfireti ile muamele eylesin. Mekanı cennet,makamı ali olsun."

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı görevini uzun süre yapan Başsavcı Kamil Güre, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gün göreve başlamış, o gece 7. Kolordu Komutanını gözaltına almak istemiş, ancak Adliye çevresini askerler tarafından abluyaka alınmıştı. Güre bir gün sonra, gözaltı işlemini gerçekleştirmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler