Video - NATO zirvesinde kritik temas

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkentinde gerçekleştirilecek NATO zirvesinde yoğun diplomatik temaslarda bulunacak.

Video - NATO zirvesinde kritik temas

Erdoğan'ın görüşme programında ABD Başkanı Joe Biden'ın da olması bekleniyor.  İki başkanın görüşmesinde "Türkiye'nin F-16 alım talebi, İsveç'in NATO üyeliği, Rusya-Ukrayna savaşı, Suriye'deki son durum, 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi" konuları masaya yatırılacak..

İsveç'in NATO üyeliği ve NATO genişlemesi konusunun da gündeme gelmesi beklenen görüşmede Türkiye'nin terörle mücadele noktasındaki haklı kaygılarını iletmesi öngörülüyor. Zirvenin birincil gündemi olarak görülen Rusya-Ukrayna savaşında arabuluculuk rolü üstlenen ve barışa giden yoldaki köşe taşı olan Türkiye bu konuda da bağlamında kritik öneme sahip..

Erdoğan-Biden görüşmesinde Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki son durumun müzakere edileceği kaydediliyor. Öte yandan Suriye'deki son durum, ABD'nin terör örgütü YPG-PYD'ye desteğinin de görüşmede gündeme gelebileceği değerlendiriliyor. Başkan Erdoğan ile Biden'ın Roma'daki görüşmelerinde kararlaştırılan stratejik mekanizma faaliyetler ile 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi de görüşme maddelerinden olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler