(Video) Üniversite sınavına doğru

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl haziran ayında düzenlenen üniversite sınavı için geri sayım başladı.

(Video) Üniversite sınavına doğru

Lise eğitimini tamamlayan ve eğitimini yükseköğretime taşımak isteyen öğrencilerin gündeminde üniversite sınavı yer alıyor.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS); TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç aşamada yapılıyor. Adaylar iki farklı günde sınava giriyor.

Haziran ayında girilmesiyle birlikte üniversite sınavına girecek olan adaylar YKS için gün saymaya başladı.

ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre 2023 YKS 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) için il ve ilçe nüfus müdürlükleri 17 ve 18 Haziran'da açık tutulacak. ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 17 ve 18 Haziran'daki 2023-YKS'ye girecek adaylardan, T.C. kimlik kartını kaybeden, kimlik kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığından sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav günlerinde il ve ilçe nüfus müdürlükleri belirli saatlerde hizmet verecek.

öte yandan Depremin en büyük yıkıcı etkiyi yaptığı Hatay’da, lise son ve mezun öğrenciler Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı (YKS)’ye çadır ve konteyner kentte hazırlandı. Depremin konuşulmadığı eğitim merkezlerinde öğrenciler her şeye rağmen hayallerindeki üniversiteyi kazanmanın umudunu taşıyor.

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Diyarbakır'da, ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılacak bazı öğrenciler aileleriyle tarihi Hz. Süleyman Camisi'ni ziyaret ederek dua etti ve Kur'an-ı Kerim okudu.


 

Kaynak: Diyarbakır Söz