Vietnam Büyükelçisi Zonguldak'ta

Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Zonguldak'da Vali Ali Kaban ve Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir'i ziyaret etti.

Vietnam Büyükelçisi Zonguldak'ta
Büyükelçi Cuong, Vietnam'ın sahil kenarında bulunan 1 milyon nüfusa sahip Ninh Thuan kenti ile Zonguldak arasında planlanan'Kardeş şehir' projesi kapsamında kente geldi. Büyükelçi Nguyen The Cuong, Vali Ali Kaban'la makamında biraraya geldikten sonra Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i ziyaret etti. Büyükelçi Cuong, Zonguldak'ın Türkiye'de ziyaret ettiği 16'ncı şehir olduğunu belirterek, "Zonguldakve Vietnam arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağımızı düşünüyorum.Şu anda çok güzel bir dönüm noktasındayız bu ilişkiler bağlamında. Zongudak ile Vietnam'ın bir şehrini kardeş şehir yapma düşüncesi içerisindeyiz. Önemli olan da bizim tavsiye ettiğimiz şehir ile Zonguldak'ın ileriye gitmek için yapacağı girişimlerdir" dedi.
Başkan Akdemir iseiki ülke arasındaki iletişim, örf, adet ve geleneklerin tanıtılması, sosyal ve kültürel ilişkiler, ekonomik işbirliğinin sağlanabilmesi için kardeş şehir projesinin önemli olduğuna işaret etti. Başkan Akdemir, "Biz ve Büyükelçi iki ülke arasında bir köprü vazifesi göreceğiz. Bu köprünün barış, sevgi ve dostluk köprüsü olmasını istiyorum" dedi.
Büyükelçi Cuong, Başkan Akdemir'e plaket verdi. Başkan Akdemir de madenci heykeli ve baston ile Türk bayrağı flaması hediye etti. Başkan Akdemir, flamayı verirken, "Sizin bayrak ile bizim bayrak örtüşüyor. Bu anlamda benzemesine çok sevindim. İnşallah bu adım, iki ülke arasındaki kardeşliği, dostluğu çok güzel bir şekilde sağlar" dedi. Büyükelçi Cuong ise "Bu bayrağın renginde Türk askerlerinin ve insanlarının birçok kanı olduğunu çok iyi biliyorum" diye konuştu.
Yapılacak görüşmelerden sonra anlaşma sağlanması durumunda iki şehir arasındaki kardeşlik projesi için önümüzdeki günlerde protokol imzalanacağı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz