Vural: Bırakın ev hapsini süreç sonunda PKK siyasallaşacak

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Abdullah Öcalan’a ev hapsi ve genel affın olmayacağı yönündeki açıklamaları ile ilgili, “Ne yapıyorlar, kahve mi içiyorlar?” diye sordu.

Vural: Bırakın ev hapsini süreç sonunda PKK siyasallaşacak

Açıklamaların Öcalan’a ev hapsine giden bir sürece hazırlık olduğunu söyleyen Vural, “Bu süreç içinde millet ısıtılıyor. Süreç sonunda görülen bırakın ev hapsini, PKK’nın siyasallaşmasıdır.” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun terör örgütüne kredi verme yarışına girdiğini belirterek, “İki parti de bölücü taleplerin bankası haline gelmiştir.” dedi. Vural, “İmralı’da yatağının yolunu bulamayan biri, bugün Türkiye Cumhuriyeti’ne yol haritası sunuyor. Gardiyanların muhatabı olan kişi şimdi Başbakan’ın muhatabı oluyor. Türkiye’yi getirdiğiniz nokta budur.” şeklinde konuştu. Vural, İmralı görüşmeleri ile AK Parti’nin bölgeye, ‘Bak ben Öcalan ile görüşüyorum. Geleceğiniz adres AK Parti’dir’ mesajı verdiğini savundu.

Başbakan’ın 'devlet başka hükümet başka' sözleri ile halkı kandırmaya çalıştığını söyleyen Vural, “Milletimizi göbeğini kaşıyan adam statüsüne dönüştüren bu zihniyet, millete tepeden bakan despot bir zihniyettir.” dedi. Terörle mücadelede çok sayıda kişinin şehit olduğunu hatırlatan Vural, “Bu kişiler canını niye verdiler?” diye sordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2011 yılında ‘Erdoğan özür dilemezse soruna katkı sağlamam’ dediğini belirten Vural, “Dayatma sadece AKP’ye değil CHP’ye kadar uzanmıştır.” ifadesini kullandı. Vural, “Bu proje dışarıda hazırlanmış ve Türkiye’ye dayatılmış bir projedir. Gayri milli emperyalist düşüncelerin bu devleti ve milleti dönüştürme dayatmasından ve PKK’yı araç olarak kullanmasından öteye bir anlam taşımamaktadır.” diye konuştu.

“BAŞBAKAN’IN DOĞRUDAN DOĞRUYA AF KONUSUNU DİLE GETİRMESİ HERHALDE BEKLENEMEZ”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Öcalan’a ev hapsinin söz konusu olmadığı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Vural, “Ne yapıyorlar? Kahve mi içiyorlar, pişpirik mi oynuyorlar?” diyerek tepki gösterdi. Vural şöyle devam etti: “Ne yapıyorlar peki? Ne görüşüyorlar orada? PKK terör örgütüne affı, Öcalan’a affı getirecek, ev hapsini getirecek bir süreç Türk milletine hazırlanmaktadır. Sayın Başbakan’ın bu ifadelerine değil David Philips’in raporuna baksanız daha iyi olacak. Bu süreç içinde Başbakan’ın doğrudan doğruya af konusunu dile getirmesi herhalde beklenemez. Bu bir süreçtir. Bu süreç içinde millet ısıtılıyor. Süreç sonunda görülen bırakın ev hapsini, PKK’nın siyasallaşmasıdır. Tepki olduğu için ilk başta böyle bir şey yok dediler. Görüşürken bile görüşmüyoruz demişlerdi.”

Bir gazetecinin, “Kandil ile İmralı’nin direk görüşmesi istendi” şeklindeki sözleri üzerine ise Vural, “İmralı’nın Kandil’den farkı mı varmış? Bunların hepsini hazırlayacaklar zaten. Zaten Oslo’da görüştükleri kimdi? Devlet görüştü. Hükümet, İmralı, Kandil, BDP şimdi de CHP hep beraber müzakere zemini oluşturuyorlar. Doğrudan görüşmeler de zaten başlayacaktır. Belki de başlamıştır." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz