Görüş Bildir

Yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü

Diyarbakır merkez ve ilçelerinde dün sabah itibariyle etkili olan yağmur, çiftçinin yüzünü güldürdü

Yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü

Ziraat Odası Başkanları, çiftçinin birkaç haftadan bu yana beklediği yağmurun yağmaya başladığını, bu yağışla yaşanması ihtimali olan kuraklık tehlikesinin bir nebze de olsa ortadan kalktığını söyledi.

Oda başkanları, şunları kaydetti:

"Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yeterli kadar sulama olmadığından genelde kuru tarım yapılmaktadır. Nisan yağmurları özellikle buğday ve arpa için hayati öneme sahiptir. Birkaç haftadan beri yağışın olmaması üreticilerimizi tedirgin etti. Fakat dün gece itibariyle zaman zaman yağan yağış üreticilerimize bir nefes aldırdı. Temennimiz nisan yağmurların devam etmesi ve hasat zamanında çiftçilerimizin yüzlerinin gülmesidir."

YAĞMUR DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde, önceki gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanağın, bugün öğle saatlerinde kadar kuvvetli olması bekleniyor.

Açıklamada, vatandaşların meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi