Yaman, yaşamını yitirdi

Dürümlü katliamında ailesinden 16 kişi kaybeden Bayram Yaman hayatını kaybetti

Yaman, yaşamını yitirdi

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında 6 yıl önce PKK'lı teröristlerin 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda 2’si oğlu, 1’i torunu ve ağabeyi olmak üzere ailesinden 16 kişiyi kaybeden Bayram Yaman, böbrek yetmezliğinden hayatını kaybetti.

BÖBREK YETMEZLİĞİ

PKK'lı teröristlerin 12 Mayıs 2016'da Bingöl'ün Genç ilçesinde gasbettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu merkez Sur ilçesine bağlı Tanışık köyü Dürümlü mezrasında infilak ettirdiği saldırıda 16 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda Bayram Yaman; 2 evladı, 1 torunu ve ağabeyi olmak üzere ailesinden 16 kişi kaybetti. Yaman, o acıyla 7 yıl böbrek rahatsızlığı çekti. Diyaliz hastası olan Yaman, dün hayatını kaybetti.

ACILARA DAYANAMADI

Bayram Yaman’ın yeğeni Hacı Çelebi Yaman, 2016’da olan olayda amcasının, 2 oğlunu, torunu, ağabeyi ve yeğenleri olmak üzere 16 yakınını kaybettiğini hatırlattı. Amcasının o günden bugüne kadar hastalandığını ve böbrek hastası olduğunu söyleyen Yaman, o acıyla bugüne kadar gelebildiğini dile getirdi. Amcasının dün vefat ettiğini kaydeden Yaman, “Ne bir yetkili bizi aradı, ne bir arayan oldu, ne bir soran oldu, ne bir taziye dileğinde bulunan oldu" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz